Sega suures kausis kaerahelbed, mandlilaastud, kookoshelbed ja sool.
Kuumuta väikeses potis mesi ja õli pidevalt segades, kuni mesi on sulanud. Kalla kaerahelbesegule ja sega hoolega läbi.
Jaota segu ühtlase kihina servaga ahjuplaadile. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni granola on kuldne. Sega iga 10 minuti tagant - siis küpseb granola ühtlasemalt
Kui granola on kuldne ja küps, siis võta ahjust välja ja sega hoolega läbi.
Lase täielikult jahtuda.
Jahtunud granolale lisa hakitud tume šokolaad. Säilita kinnises karbis või purgis.
Nipid ja soovitused:
Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid.
Mugandatud Molly (Orangette) blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Granola šokolaadiga
Granola on röstitud krõbe müsli, siin koos šokolaaditükikestega. Serveeri piimaga.