Banaanivaht iirisekastmega

Kiire ja kreemjas magustoit banaanivahu ja butterscotch e. iirisekastmega. Kui võimalik, pane banaanid paar tundi enne desserdi valmistamist külmkappi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g pruuni suhkrut

40 g magedat võid

5 dl külma 35% rõõska koort

4 küpset banaani

sidrunit

riivitud tumedat šokolaadi

Valmistamine

Valmista iirisekaste: Pane suhkur, või ja 1.5 dl rõõska koort potti ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni suhkur ja või on sulanud. Lase paar minutit podiseda, pidevalt segades, siis tõsta pott tulelt ja lase täielikult jahtuda.

Kalla ülejäänud rõõsk koor kannmikserisse. Koori ja tükelda banaanid, lisa mikserisse. Pressi peale sidrunimahla. Püreesta ühtlaseks ja kreemjaks.

Nirista veidi iirisekastet iga magustoidupokaali külgedele. Jaota banaanivaht pokaalidesse, nirista peale jälle iirisekastet. Sega kergelt väikese lusikaga, et saada siiruviiruline dessert.

Riivi peale tumedat šokolaadi ning hoia serveerimiseni jahedas.

Gordon Ramsay retsept (Banana Mousse with butterscotch ripple). Pildi tegi LIINA.

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 29.06.2010 09:17

Magustoit tuli täitsa hea, magusavajaduse rahuldas täielikult.

Kaidi
postitatud 20.12.2010 18:47

kas seda iirisekastet peab poest ostma või saab seda ise kodus teha? või järsku millegagi asendada?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 21.12.2010 14:06

Kaidi, iirisekastme keedad ise suhkrust, võist ja vahukoorest, nagu retseptis kenasti ju kirjas :)