100 g pruuni suhkrut
40 g magedat võid
5 dl külma 35% rõõska koort
4 küpset banaani
riivitud tumedat šokolaadi
Valmista iirisekaste: Pane suhkur, või ja 1.5 dl rõõska koort potti ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni suhkur ja või on sulanud. Lase paar minutit podiseda, pidevalt segades, siis tõsta pott tulelt ja lase täielikult jahtuda.
Kalla ülejäänud rõõsk koor kannmikserisse. Koori ja tükelda banaanid, lisa mikserisse. Pressi peale sidrunimahla. Püreesta ühtlaseks ja kreemjaks.
Nirista veidi iirisekastet iga magustoidupokaali külgedele. Jaota banaanivaht pokaalidesse, nirista peale jälle iirisekastet. Sega kergelt väikese lusikaga, et saada siiruviiruline dessert.
Riivi peale tumedat šokolaadi ning hoia serveerimiseni jahedas.
Gordon Ramsay retsept (Banana Mousse with butterscotch ripple). Pildi tegi LIINA.
Magustoit tuli täitsa hea, magusavajaduse rahuldas täielikult.
kas seda iirisekastet peab poest ostma või saab seda ise kodus teha? või järsku millegagi asendada?
Kaidi, iirisekastme keedad ise suhkrust, võist ja vahukoorest, nagu retseptis kenasti ju kirjas :)
Banaanivaht iirisekastmega
Kiire ja kreemjas magustoit banaanivahu ja butterscotch e. iirisekastmega. Kui võimalik, pane banaanid paar tundi enne desserdi valmistamist külmkappi.