Kiire ja kreemjas magustoit banaanivahu ja butterscotch e. iirisekastmega. Kui võimalik, pane banaanid paar tundi enne desserdi valmistamist külmkappi.
Valmista iirisekaste: Pane suhkur, või ja 1.5 dl rõõska koort potti ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni suhkur ja või on sulanud. Lase paar minutit podiseda, pidevalt segades, siis tõsta pott tulelt ja lase täielikult jahtuda.
Kalla ülejäänud rõõsk koor kannmikserisse. Koori ja tükelda banaanid, lisa mikserisse. Pressi peale sidrunimahla. Püreesta ühtlaseks ja kreemjaks.
Nirista veidi iirisekastet iga magustoidupokaali külgedele. Jaota banaanivaht pokaalidesse, nirista peale jälle iirisekastet. Sega kergelt väikese lusikaga, et saada siiruviiruline dessert.
Riivi peale tumedat šokolaadi ning hoia serveerimiseni jahedas.
Gordon Ramsay retsept (Banana Mousse with butterscotch ripple). Pildi tegi LIINA.
Banaanivaht iirisekastmega
Kiire ja kreemjas magustoit banaanivahu ja butterscotch e. iirisekastmega. Kui võimalik, pane banaanid paar tundi enne desserdi valmistamist külmkappi.