Kaera-Jaani tiramisu vaarikatega

Ehk siis kihiline mascarpone-dessert krõbedate kaeraküpsiste ning Põltsamaa Kuldse õunaveiniga :) 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g mascarpone toorjuustu

4 sl suhkrut

6-8 sl head õunaveini

1 dl kanget kohvi soovi korral

200 g Kaera-Antsu krõbedaid suuri kaeraküpsiseid

300 g vaarikaid

Valmistamine

Sega toasoe mascarpone suhkru ning õunaveiniga ühtlaseks.

Võta 6-8 klaasist pokaali ning pudista kaeraküpsised käte vahel katki - iga pokaali põhja umbes 2 küpsist. (Soovi korral tilguta peale teelusikatäis või kaks kohvi.) Siis tõsta peale paar lusikatäit mascarpone-kreemi, peale mõned vaarikad. Korda veel 1-2 korda.

Kõige peale riivi veidi tumedat šokolaadi.

Võib kohe süüa (siis on kreem veel vedelapoolne), ent võib ka paariks tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema panna.

LISA KOMMENTAAR

keedumuna
postitatud 23.10.2009 17:09

vastik magustoit oli Jaimie oma oli ikka parem see ei kolba kuhugi

Kärt
postitatud 26.10.2009 09:40

Mulle see magustoit väga meeldis! Esiteks on seda väga lihtne teha ja see ei ole üldsegi vähetähtis argument. Teiseks minu meelest need erinevad maitsed sobivad väga hästi kokku. Ühtlasi avastasin, et õunaveini asemele võib panna ka lihtsalt õunamahla ja tulemus on sama hea.

Liina
postitatud 30.01.2010 21:01

meil oli kodus vaarikatoormoosi

Kajakas
postitatud 03.01.2013 22:01

väga mõnus pokaalimagustoit ning teha oli seda imelihtne