Sega toasoe mascarpone suhkru ning õunaveiniga ühtlaseks.
Võta 6-8 klaasist pokaali ning pudista kaeraküpsised käte vahel katki - iga pokaali põhja umbes 2 küpsist. (Soovi korral tilguta peale teelusikatäis või kaks kohvi.) Siis tõsta peale paar lusikatäit mascarpone-kreemi, peale mõned vaarikad. Korda veel 1-2 korda.
Kõige peale riivi veidi tumedat šokolaadi.
Võib kohe süüa (siis on kreem veel vedelapoolne), ent võib ka paariks tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema panna.
Mulle see magustoit väga meeldis! Esiteks on seda väga lihtne teha ja see ei ole üldsegi vähetähtis argument. Teiseks minu meelest need erinevad maitsed sobivad väga hästi kokku. Ühtlasi avastasin, et õunaveini asemele võib panna ka lihtsalt õunamahla ja tulemus on sama hea.
Kaera-Jaani tiramisu vaarikatega
Ehk siis kihiline mascarpone-dessert krõbedate kaeraküpsiste ning Põltsamaa Kuldse õunaveiniga :)