1 tk pakk filo-tainast
200 g võid
Täidis:500 g rabarbrit
1.5 dl fariinsuhkrut
2 tl kaneeli
Kreem:200 g martsipani
1 sl rummi
2 sl 10% rõõska koort
1 sl nisujahu
Peale:Minul ei õnnestunud. Jälgisin täpselt retsepti, vaid sulavõid kasutasin pintseldamiseks 200 g asemel 180 g (Saaremaa või oli, ei hakanud uut pakki avama). Esiteks voolas osa fariinsuhkru siirupist küpsemise ajal välja (no aga võib-olla oli minu voltimise viga?). Ja valmis struudel oli pealt küll kaunis, aga seda oli praktiliselt võimatu viisakateks viiludeks lõigata, sest seest oli tainas väga vintske ja pealt ääretult rabe. Täidise maitse oli iseenesest ok (rabarber+martsipan), aga edaspidi proovin seda kooslust lihtsalt koogi või piruka sees, nagu varemgi. Kohe kahju raisatud rahast (filotainas maksab ise juba 80 krooni ju) - meil rändas 2/3 kooki lihtsalt prügikasti. Ei teagi, kas asi minus või retseptis või tuule suunas või muus... Kui kellelgi õnnestub, siis andke teada!
Muide minu kogemus filotaignaga oli täpselt samasugune...
Filotainast on retseptis liiga palju. Piisab 4 kuni 6 filolehest ehk poolest pakist. Rulli lahtilõikamise hõlbustamiseks võib enne küpsetamist rulli peale noaga väikesed sälgud teha.
Rabarbri-martsipanistruudel
Struudli tegemiseks on siin kasutatud sügavkülmutatud filotainast, täidiseks on martsipanikreem ja rabarbrid.