Rabarbri-martsipanistruudel

Struudli tegemiseks on siin kasutatud sügavkülmutatud filotainast, täidiseks on martsipanikreem ja rabarbrid.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 tk pakk filo-tainast

200 g võid

Täidis:

500 g rabarbrit

1.5 dl fariinsuhkrut

2 tl kaneeli

Kreem:

200 g martsipani

1 sl rummi

2 sl 10% rõõska koort

1 sl nisujahu

Peale:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Lase filotainal toatemperatuuril sulada. Sulata või ja pintselda tainalehed ükshaaval võiga üle. Laota võitatud lehed üksteise peale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Täidise jaoks sega tükeldatud rabarber fariinsuhkru ja kaneelgia.
Martsipanikreemi jaoks püreesta köögikombainis martsipan, rumm, rõõsk koor ja jahu ühtlaseks.
Määri filotainalehtedele esmalt martsipanikreem ja puista peale rabarbritäidis.
Tõsta tainaservad pikematest otstest 3 cm võrra täidise peale, siis keera struudel lühemast otsast rulli, nii et taina "õmbluskoht" jääb alla. Pintselda üle sulavõiga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, jahuta veidi.
Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri soojalt. Kõrvale paku kergelt suhkruga maitsestatud vahukoort või vanillijäätist.

Retsept ajakirjast Oma Maitse (mai 2008, Angeelika Kang)
LISA KOMMENTAAR

Pille @ Nami-nami
postitatud 13.05.2009 07:52

Minul ei õnnestunud. Jälgisin täpselt retsepti, vaid sulavõid kasutasin pintseldamiseks 200 g asemel 180 g (Saaremaa või oli, ei hakanud uut pakki avama). Esiteks voolas osa fariinsuhkru siirupist küpsemise ajal välja (no aga võib-olla oli minu voltimise viga?). Ja valmis struudel oli pealt küll kaunis, aga seda oli praktiliselt võimatu viisakateks viiludeks lõigata, sest seest oli tainas väga vintske ja pealt ääretult rabe. Täidise maitse oli iseenesest ok (rabarber+martsipan), aga edaspidi proovin seda kooslust lihtsalt koogi või piruka sees, nagu varemgi. Kohe kahju raisatud rahast (filotainas maksab ise juba 80 krooni ju) - meil rändas 2/3 kooki lihtsalt prügikasti. Ei teagi, kas asi minus või retseptis või tuule suunas või muus... Kui kellelgi õnnestub, siis andke teada!

netcat
postitatud 09.09.2009 20:47

Muide minu kogemus filotaignaga oli täpselt samasugune...

Siiri
postitatud 10.01.2015 14:09

Filotainast on retseptis liiga palju. Piisab 4 kuni 6 filolehest ehk poolest pakist. Rulli lahtilõikamise hõlbustamiseks võib enne küpsetamist rulli peale noaga väikesed sälgud teha.