Hapukoore-purukook kirssidega

Suur ja rammus plaadikook, mis püsib mahlasena mitu päeva. Mina olen algseid koguseid mugandanud oma 25x35 cm sügava koogivormi jaoks.

Kogus
20 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purutainas:

300 g nisujahu

170 g suhkrut

0.5 tl soola

3 sl kakaopulbrit

2 tl vanillisuhkrut

250 g võid

Täidis:

1 kg 20% hapukoort

200 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

4 suurt muna

300 g külmutatud või konservitud kirsse (kivideta!)

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud kirsse, siis sulata ja nõruta need esmalt hoolega. Kompotikirsside puhul piisab nõrutamisest.

Sega puru jaoks omavahel jahu, suhkur, sool, kakao ja vanillisuhkur. Lisa tükeldatud või ja sega purutaoliseks massiks.

Täidise valmistamiseks sega omavahel hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja munad.

Pudista pool purutainast küpsetuspaberiga vooderdatud 25x35 cm ahjupannile, vala peale hapukooresegu, puista peale kirsid ning kata ülejäänud puruga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Jahuta ja lõika ruutudeks.

Retseptiidee ajakirjast Oma Maitse (märts 2009, Angeelika Kang), aga koguseid tugevasti muudetud. Pildi tegi Marit Soobik, kes tegi pool kogust ümmarguses koogivormis.

LISA KOMMENTAAR

kirsike
postitatud 19.06.2009 13:42

Kui Oma Maitse ilmus, tegin seda kooki! Väga hea kook on ja läheb kindlasti kordamisele, aga suure ahjuvormi jaoks jäi mul puru väheks selle täidise koguse kohta.

Trintsu
postitatud 21.07.2009 21:00

Puru jäi väheks jah ja hapukoort on üks pakk (s.o. 400g) rohkem- sellise koguse hapukoorega tuleb see kate liiga vedel. Maitse on muidugi super!

Elis
postitatud 09.05.2010 18:11

Tegin poole koguse väikesesse nelinurksesse vormi ja tuli väga maitsev. Magus on täpselt piiri peal- pole vähe ega palju. Küpsetusaeg venis 45 minuti peale. Peale ööd külmikus oli kook väga mahlaseks ja tahedaks tõmbunud.

Piret
postitatud 10.01.2011 09:57

Väga hea kook! Kindlasti teha kõrgete äärtega ahjuplaadile, sest kogus on suur! Mina tegin suurde lasanjevormi (37x26) ja see sai ääreni täis. Hapukoort panin 3x400g ehk 300g vähem kui retseptis. Sügavkülma kirsside asemel kasutasin kompoti kirsse. Kindlasti teen veel seda!

K
postitatud 11.09.2012 21:18

See kook maitseb väga hästi ka kui kirsid mustade sõstardega asendada

Piret
postitatud 29.12.2012 19:28

Vapustav kook - tuli valja maitsvam kui lootsin. Kuigi kirsse oli mul natuke vahe, 200 g ringis ja ma kupsetasin kokku 45 min. Soin just soojalt ja maitses taevalik, nuud lasen jahtuda ja homme jalle :) Ma kasutasin kompotikirsse ja serveerimisel valasin natuke kompotivedelikku tuki peale, tegi koogi veel mahlasemaks.

Kairi V @ FB
postitatud 21.01.2013 13:32

Väga lihtne kook, aga kiidusõnad külaliste poolt olid kindlustatud :)

Vandiste
postitatud 29.10.2013 10:53

Väga hea kook! Tegin suuuuure ahjuplaadi jaoks puru topelt kogusega, täidise kogus jäi samaks, kuid asendasin poole hapukoorest kohupiimaga. Kõhklusi tekitas küpsetuspulbri puudumine, seega lisasin ka seda 2 tl. Kindlasti läheb kordamisele.

Piia
postitatud 04.08.2019 09:31

Purukoogile pole küpsetuspulver vajalik

Hexy
postitatud 14.07.2016 15:52

Mind midagi häiris selle täidise juures, kas oli seda liiga palju v oli liiga rammus...

inkari
postitatud 17.07.2017 14:54

Tere, tegin aga mul jäi täidis vedelaks. Alguses võtsin kohe kulbiga, siis hoidsin külmkapis ja siis muutus tahkemaks. Puru jäi väheks katte jaoks, ümara kooguvormi jaoks. Aga viimane ei peaks mõjutama täidise paksenemist. Panin 4 mina ja 2x 500 ml hakukoore paki, 20%. Palun nõuandeid! Teen harva kooki ja seda suurem on mure, kui välja ei tule.

Piret
postitatud 27.05.2020 00:52

Mina olen taolist kooki tehes lisanud täidisesse ka maisitärklist, siis pakseneb ilusti. Ei oska öelda, kas selles retseptis toodud kogustega ka, aga ma olen kasutanud 500 g hapukoort ja umbes 1,5 spl tärklist.