Võis hautatud noored porgandid ürtidega

Lihtne, ent ilus köögiviljaroog kas niisama söömiseks (fotol koos aioli küüslaugumajoneesiga) või lisandiks mõne liharoa kõrvale. Mina jätan porgandid seest veidi krõmpsuks, aga soovi korral võid nad pehmeks hautada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kevadist-varasuvist porgandit

3 sl võid

2-4 dl vett

soola

hakitud värsket maitserohelist - nt

aed-harakputke

estragoni

peterselli

Valmistamine

Valmista ette porgandid (kaabi puhtaks või pese hoolega), lõika pikuti pooleks (väga väikesed porgandid võib terveks jätta).

Sulata pannil või keskmisel kuumusel. Lisa porgandid, maitsesta vähese soolaga ning prae neid aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni porgandid on kenasti kuldsed.

Nüüd lisa pannile klaasitäis kuuma vett ning lase porganditel haududa 7-10 minutit, neid aeg-ajalt segades. Kui vesi on aurustunud, ent porgandid veel liiga krõmpsud, siis lisa veel vett ja hauta paar minutit.

Lisa hakitud ürdid, sega läbi. Maitsesta vajadusel veel soolaga ning serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 15.03.2024 21:09

Väga mõnusad.

Pille
postitatud 16.03.2024 08:08

Minu pilt aastast 2009 :)