Lihtne, ent ilus köögiviljaroog kas niisama söömiseks (fotol koos aioli küüslaugumajoneesiga) või lisandiks mõne liharoa kõrvale. Mina jätan porgandid seest veidi krõmpsuks, aga soovi korral võid nad pehmeks hautada.
Valmista ette porgandid (kaabi puhtaks või pese hoolega), lõika pikuti pooleks (väga väikesed porgandid võib terveks jätta).
Sulata pannil või keskmisel kuumusel. Lisa porgandid, maitsesta vähese soolaga ning prae neid aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni porgandid on kenasti kuldsed.
Nüüd lisa pannile klaasitäis kuuma vett ning lase porganditel haududa 7-10 minutit, neid aeg-ajalt segades. Kui vesi on aurustunud, ent porgandid veel liiga krõmpsud, siis lisa veel vett ja hauta paar minutit.
Lisa hakitud ürdid, sega läbi. Maitsesta vajadusel veel soolaga ning serveeri.
Võis hautatud noored porgandid ürtidega
Lihtne, ent ilus köögiviljaroog kas niisama söömiseks (fotol koos aioli küüslaugumajoneesiga) või lisandiks mõne liharoa kõrvale. Mina jätan porgandid seest veidi krõmpsuks, aga soovi korral võid nad pehmeks hautada.