Õuna-kreegivorm

Serveeri õuna-kreegivormi soojalt koos vanillikastme või -jäätisega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g õuna (4-5 tk)

200 g kreeke (ca 10 tk)

1 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

Purukate:

100 g võid

1.5 dl pruuni suhkrut

3 dl kaerahelbeid

Valmistamine

Koori õunad, lõika sektoriteks ja eemalda südamik. Pese kreegid ja eemalda kivi. Laota õunad ja kreegid võitatud ahjuvormi, maitsesta kaneeli ja vanillisuhkruga. 

Sega pehme või, suhkur ja kaerahelbed puruseks. Puista segu õuntele ja kreekidele.

Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Retsept on Soome ajalehest Aamulehti (1.10.2008, Katin omena-kriikunapaistos). 

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 13.09.2010 21:24

Väga mõnus, väga hapu krõbedik, aga vanillikreemi või jäätise või vahukoorega imehea.

Kirsike
postitatud 07.09.2015 21:31

Pilt ka:

Hexy
postitatud 09.10.2010 18:09

Päris hea, oleksin võinud natuke rohkem kreeke panna