Aromaatne ja vürtsikas basmati riis

Maitsestatud basmati riis sobib lisandiks erinevate india roogade juurde.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

225 g basmatiriisi

30 g ghee'd e. selitatud võid või 2 sl köögivilja- või maapähkliõli

5 kergelt purustatud kardemonikupart

5 nelki

2 värsket loorberilehte

0.5 kaneelikoort

1 tl apteegitilliseemneid

0.5 tl musti sinepiseemneid

5 dl vett

1.5 tl soola

2 sl hakitud värsket koriandrit

musta pipart

Valmistamine

Loputa basmati riis jooksva vee all, kuni vesi selgeks jääb. Lase seejärel 30 minutit külmas vees paisuda. Nõruta hoolega.

Kuumuta ghee või õli* paksupõhjalises kaanega potis. Lisa vürtsid ning kuumuta pidevalt segades 30 sekundit.

Lisa nõrutatud basmati riis, sega hoolega, et kõik riisiterad oleksid rasvainega kaetud.

Sega juurde vesi, maitsesta soolaga ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumus miinimumini ning kata pott kaanega. Hauta tasasel tulel kaanega potis 8-10 minutit, kuni riis on pehme ja vedelik imendunud.

Keera tuli kinni. Sega riis kahe kahvli abil õhuliseks.

Sega juurde koriander, vajadusel maitsesta uuesti. Kata pott kaanega ja lase veel 5 minutit tõmmata.

Nipid ja soovitused:

Retsept on raamatust "CURRIES: 40 authentic curry recipes from around the world" (Marks & Spencer, 2006)

LISA KOMMENTAAR