300 g kitsejuustu (määrdejuustu)
2 keskmise suurusega suvikõrvitsat
50 g sarapuupähkleid
peotäis värskeid mündilehti
2 sl kvaliteetset külmpressitud oliiviõli
Suvikõrvitsarullid maitsevad tüki maad paremad, kui suvikõrvitsalaastud ära grillida. Muidu on nad ebameeldiva toore maitsega.
Eva, see oleneb vast suvikõrvitsast. Need olid väga mahlased ja mõnusad ja kohe kindlasti mitte ebameeldivad. Ju sattus maitsev suvikõrvits (aga ma teen suvel tihti toorest suvikõrvitsast carpacciot ehk lõikan viiludeks, soola-pipart-oliiviõli peale). Maitse asi, ühesõnaga. Ma muide mäletan, et Sa grillisid neid esmalt- nägid huvitavad välja!!
Kas õli lisamine täidisele on tingimata vajalik? Ma pole küll seda konkreetset varianti proovinud, aga mõtlen, et kreemjuustu maitse ja konsistents on ju ilma õlita ka sobiv. Või ei ole nii?
Maris, õlil on siin kaks funktsiooni. Esiteks teeb ta täidise siidisemaks, teiseks annab maitset. Seepärast on oluline, et kasutaksid sellist puuviljalist ('fruity') kvaliteetset külmpressitud oliiviõli. Aga ilmselt ei juhtu ka miskit, kui õli välja jätad.
Nii toores kui grillitud variant tundub olevat võimalik. Võiks arvata, et toores suvikõrvits on ekstreemne. Samas kui tormasin ise kevadpühade brantšil valmis rulli degusteerima, siis olid need juba lootusetult otsas. Seega paistab, et polnud probleemi :)
Toores suvikõrvits on ekstreemsusest kaugel, peav lihtsalt noor, suhteliselt väike ja värske olema. Mis grillitud variantidesse puutub, siis neid retsepte tasub otsida Gruusia köögist.
Suvikõrvitsarullid kitsejuustutäidisega
Värskendavad suupisted põneva kitsejuustu-viigimarja-mündi-pähklitäidisega