Tikripirukas

Mandli-tikritäidisega kook. Eriti ilusad jäävad punased tikrid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

375 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

100 g tuhksuhkrut

150 g võid

1 tk muna

1 tk munakollast

Täidis:

4 tk munavalget

125 g suhkrut

100 g jahvatatud mandleid

1 tk sidrunit (riivitud koor)

375 g punaseid tikreid

Valmistamine

Valmista tainas: sega jahu, suhkur, küpsetuspulber. Lisa või ja munad ning sõtku tainaks.
Keera kilesse ja pane 1 tunniks külmikusse.
Valmista täidis. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega ettevaatlikult juurde suhkur, jahvatatud mandlid ja riivitud sidrunikoor.
Rulli 2/3 tainast plaadiks ja vooderda sellega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad.
Laota 1/2 täidisest põhjale, kata pestud karusmarjadega.
Vala peale ülejäänud täidisesegu.
Kaunista tort allesjäänud tainast lõigatud ribadega (aseta risti-rästi, nii et saad kauni võrgustiku).
Küpseta kuldseks.

Loe veel:


Saksa retsept. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 24.01.2010 10:28

Elevust ei tekitanud. Tee kõrvale sobis küll.