Mandli-tikritäidisega kook. Eriti ilusad jäävad punased tikrid.
375 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g tuhksuhkrut
150 g võid
1 muna + 1 munakollane
4 munavalget
125 g suhkrut
100 g jahvatatud mandleid
1 sidruni riivitud koor
375 g punaseid tikreid
Valmista tainas: sega jahu, suhkur, küpsetuspulber. Lisa või ja munad ning sõtku tainaks. Keera kilesse ja pane 1 tunniks külmikusse.
Valmista täidis. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega ettevaatlikult juurde suhkur, jahvatatud mandlid ja riivitud sidrunikoor.
Rulli 2/3 tainast plaadiks ja vooderda sellega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad.
Laota 1/2 täidisest põhjale, kata pestud karusmarjadega.
Vala peale ülejäänud täidisesegu.
Kaunista tort allesjäänud tainast lõigatud ribadega (aseta risti-rästi, nii et saad kauni võrgustiku).
Küpseta kuldseks.
Saksa retsept. Pildi tegi ZOOZI.
Elevust ei tekitanud. Tee kõrvale sobis küll.
Tikripirukas
Mandli-tikritäidisega kook. Eriti ilusad jäävad punased tikrid.