Ahjus küpsetatud marjavorm krõbeda kaerahelbekattega. Serveeri jäätisega või vahukoorega.
500 g põõsasmurakaid või põldmarju e. põldmurakaid
2 tl maisitärklist
50 g tavalist või vanillisuhkrut
125 g võid
60 g täistera- kaerahelbeid
40 g mandlilaaste
30 g päevalilleseemneid
70 g nisujahu
1 tl jahvatatud kaneeli
75 g pehmet heledat pruuni suhkrut
Sulata või väikeses potis. Pane kõrvale.
Sega kausis kaerahelbed, mandlilaastud, päevalilleseemned, jahu, jahvatatud kaneel ja pruun suhkur.
Kalla põõsasmurakad madalasse laia ahjuvormi. Puista peale maisitärklis ja suhkur ja sega kergelt läbi.
Sega sulavõi kaerahelbeseguga, siis tõsta lusikaga marjadele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (Blackberry crisp). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Tuli väga maitsev ka põldmarjade asemel kasutatud vaarika-mustsõstra seguga. Suhkrut võib-olla paneks edaspidi vähem.
Sobib hästi ka rabarbriga! Võikogust soovitaks vähendada, 100 grammist piisab täiesti.
Põõsasmurakakrõbedik
Ahjus küpsetatud marjavorm krõbeda kaerahelbekattega. Serveeri jäätisega või vahukoorega.