Põõsasmurakakrõbedik

Ahjus küpsetatud marjavorm krõbeda kaerahelbekattega. Serveeri jäätisega või vahukoorega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g põõsasmurakaid või põldmarju e. põldmurakaid

2 tl maisitärklist

50 g tavalist või vanillisuhkrut

Krõbe kaerahelbekate:

125 g võid

60 g täistera- kaerahelbeid

40 g mandlilaaste

30 g päevalilleseemneid

70 g nisujahu

1 tl jahvatatud kaneeli

75 g pehmet heledat pruuni suhkrut

Valmistamine

Sulata või väikeses potis. Pane kõrvale.

Sega kausis kaerahelbed, mandlilaastud, päevalilleseemned, jahu, jahvatatud kaneel ja pruun suhkur.

Kalla põõsasmurakad madalasse laia ahjuvormi. Puista peale maisitärklis ja suhkur ja sega kergelt läbi.

Sega sulavõi kaerahelbeseguga, siis tõsta lusikaga marjadele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (Blackberry crisp). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

nipitiri
postitatud 09.04.2009 09:48

Tuli väga maitsev ka põldmarjade asemel kasutatud vaarika-mustsõstra seguga. Suhkrut võib-olla paneks edaspidi vähem.

nipitiri
postitatud 20.05.2009 09:54

Sobib hästi ka rabarbriga! Võikogust soovitaks vähendada, 100 grammist piisab täiesti.