Spargelkapsasupp toorjuustuga

Heleroheline püreesupp spargelkapsa e. brokoliga maitseb ka lastele.

PS Võid kasutada nii värsket kui ka sügavkülmutatud spargelkapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
10 minutit + 20 minutit keetmiseks
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 värske brokoli e. spargelkapsas või 1 pakk külmutatud spargelkapsaõisikuid

2-3 porgandit

4 kartulit

1 sibul

1 l vett või köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

maitsestamata toorjuustu või vahukoort

Valmistamine

Lõika spargelkapsas õisikuteks. Tükelda porgandid ja kartulid. Haki sibul.

Pane köögiviljad potti, lisa puljong ja keeda köögivilju puljongis umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Soovi korral lisa rõõsk koor või toorjuust, timmi maitse parajaks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks jäta toorjuust/rõõsk koor lisamata, maitsesta julgemalt näiteks ürtidega (või kasuta taimset koort). 
  • Köögiviljapuljongi võid keeta selle retsepti järgi.
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba toorjuustu või rõõska koort. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 12.10.2010 19:21

Lihtne ja maitsev supp. Kuna mulle meeldin natuke paksem püreesupp, siis lisasin ainult 0,5 liitrit puljongit.

Pille
postitatud 07.12.2016 17:45

Tullia saadetud foto:

Liisu
postitatud 10.01.2013 22:18

Mulle väga meeldis, toorjuustu puudumisel panin rõõska koort (half and half?). Kartulit ei olnud, rõhk läks porgandile. Supp tuli ka väga ilusa värviga:)

Küllike
postitatud 21.08.2013 17:34

väga hea supp tuli :)

Vegan
postitatud 19.07.2021 22:22

See retsept tuleb välja filtriga vegan, ent toorjuustu tõttu pole see vegan toit.

Pille
postitatud 20.07.2021 07:21

Jaa! Aga retsepti juures on selline märkus: </br>"Veganliku versiooni jaoks jäta toorjuust/rõõsk koor lisamata, maitsesta julgemalt näiteks ürtidega (või kasuta taimset koort)."