1 värske brokoli e. spargelkapsas või 1 pakk külmutatud spargelkapsaõisikuid
2-3 porgandit
4 kartulit
1 sibul
1 l vett või köögiviljapuljongit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:maitsestamata toorjuustu või vahukoort
Lõika spargelkapsas õisikuteks. Tükelda porgandid ja kartulid. Haki sibul.
Pane köögiviljad potti, lisa puljong ja keeda köögivilju puljongis umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Soovi korral lisa rõõsk koor või toorjuust, timmi maitse parajaks ja serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Lihtne ja maitsev supp. Kuna mulle meeldin natuke paksem püreesupp, siis lisasin ainult 0,5 liitrit puljongit.
Mulle väga meeldis, toorjuustu puudumisel panin rõõska koort (half and half?). Kartulit ei olnud, rõhk läks porgandile. Supp tuli ka väga ilusa värviga:)
väga hea supp tuli :)
See retsept tuleb välja filtriga vegan, ent toorjuustu tõttu pole see vegan toit.
Jaa! Aga retsepti juures on selline märkus: </br>"Veganliku versiooni jaoks jäta toorjuust/rõõsk koor lisamata, maitsesta julgemalt näiteks ürtidega (või kasuta taimset koort)."
Spargelkapsasupp toorjuustuga
Heleroheline püreesupp spargelkapsa e. brokoliga maitseb ka lastele.
PS Võid kasutada nii värsket kui ka sügavkülmutatud spargelkapsast.