Peedi-kitsejuustu ahjuvorm

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tooreid väiksemaid peete

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

1 tl kuivatatud või 1 sl värsket tüümiani

200 g koorikuga kitsejuustu (nt Soignon või Riblaire)

2 sl vedelat mett

2 sl piinia- või seedermänniseemneid

Valmistamine

Pese peedid hoolikalt ja viiluta. Laota õlitatud ahjuvormi põhja. Nirista peale õli ja maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Eemalda foolium ja kata peedid viilutatud kitsejuustuga. Nirista peale mesi ja raputa üle piiniaseemnetega

Küpseta ahjus veel 10 minutit, kuni juust on sulanud.

Loe veel:

Angeelika Kangi retsept ilmus ajalehes Eesti Ekspress (okt-nov (?) 2009). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Jeti
postitatud 18.07.2016 18:21

Soovitan lõpuks peale veel niristada kreemjat balsamicot, nii jääb magus ja hapu eriti heasse tasakaalu.