Hummuse-supp

Eelroaks sobiv kikerhernesupp, mis maitselt meenutab hummust.

Kogus
kuuele (või põhiroog neljale)
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l kana- puljongit

3 tk küünt küüslauku

1 tk väikest sidrunit

800 g konservitud kikerherneid (2x400 g purki)

1 sl hakitud värsket münti

1 sl hakitud värsket siledalehist peterselli

Serveerimiseks:

maitsestamata jogurtit

külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Kalla puljong potti, lisa hakitud küüslauk, riivitud sidrunikoor ja nõrutatud-loputatud kikerherned. Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni.

Alanda kuumust, siis keeda tasasel tulel 5 minutit.

Lase veidi jahtuda, siis lisa hakitud värske münt ja petersell ning sidrunimahl. Püreesta saumikseriga ühtlaseks (või jaokaupa kannmikseris).

Maitsesta supp, siis kuumuta tasasel tulel uuesti läbi.

Jaota supp kaussidesse, nirista igale portsjonile oliiviõli ja jogurtit ning puista peale dukkah.

Lisandiks sidrunisektor ning nisuleib.

Retsept on briti ajakirjast Delicious (April 2009, Houmous soup)

LISA KOMMENTAAR