500 g küpseid kirsstomateid
3 küüslauguküünt õhukeste viiludena
suur kimp basiilikut
kvaliteetset külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
800 g konservitud purustatud tomateid (kaks 400 g purki ploomtomateid)
500 g tahket kvaliteetset nisujahust leiba - nt ciabattat
Torka kirsstomatitele kahvli või hambaorgiga mõned augud sisse. Sega ühe hakitud küüslaugu ning kolmandiku hakitud basiilikuga. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Pane kirsstomatid ahjupannile ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, et nende maitset paremini esile tuua.
Kuumuta suures potis veidi oliiviõli. Lisa ülejäänud küüslauk ja basiilikuvarred. Sega ja prae umbes minut aega, kuni küüslauk pehmeneb.
Lisa tomatikonservid, siis täida üks konservipurk veega ja vala see ka potti. Suru tomatid puulusikaga katki. Kuumuta segu keemiseni ja hauta tasasel tulel 15 minutit.
Murra nisusai pöidlasuurusteks tükkideks, lisa potti. Sega hoolega läbi ja maitsesta. Rebi basiilikulehed katki, lisa potti. Kuumuta suppi hästi madalal tulel 10 minutit.
Nüüd lisa röstitud kirsstomatid (sh ahjupannile koguenud tomatileem, basiilikulehed ja õli).
Sega supp korralikult läbi - see peaks olema paks, ühtlane pudrulaadne mass (vajadusel lisa veidi vett).
Võta pott tulelt, lisa 6-7 sl oliiviõli.
Jaota kaussidesse. Igale portsjonile peale kaunistuseks mõni katkirebitud basiilikuleht.
Retsept on Jamie Oliveri raamatust "Jamie's Italy". Pildi tegi BLONDIE.
Röstitud kirsstomatid teevad selle supi tõeliselt suurepäraseks maitseelamuseks :) Kuigi kirjeldus on pikk, pole seda sugugi keeruline valmistada.
Jamie pappa al pomodoro
ehk Toskaana tomati-saiasupp. Jamie Oliver kasutab lisaks küpsetele kirsstomatitele ka konservitud purustatud tomateid.