Jamie pappa al pomodoro

ehk Toskaana tomati-saiasupp. Jamie Oliver kasutab lisaks küpsetele kirsstomatitele ka konservitud purustatud tomateid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g küpseid kirsstomateid

3 küüslauguküünt õhukeste viiludena

suur kimp basiilikut

kvaliteetset külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

800 g konservitud purustatud tomateid (kaks 400 g purki ploomtomateid)

500 g tahket kvaliteetset nisujahust leiba - nt ciabattat

Valmistamine

Torka kirsstomatitele kahvli või hambaorgiga mõned augud sisse. Sega ühe hakitud küüslaugu ning kolmandiku hakitud basiilikuga. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Pane kirsstomatid ahjupannile ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, et nende maitset paremini esile tuua.

Kuumuta suures potis veidi oliiviõli. Lisa ülejäänud küüslauk ja basiilikuvarred. Sega ja prae umbes minut aega, kuni küüslauk pehmeneb.

Lisa tomatikonservid, siis täida üks konservipurk veega ja vala see ka potti. Suru tomatid puulusikaga katki. Kuumuta segu keemiseni ja hauta tasasel tulel 15 minutit.

Murra nisusai pöidlasuurusteks tükkideks, lisa potti. Sega hoolega läbi ja maitsesta. Rebi basiilikulehed katki, lisa potti. Kuumuta suppi hästi madalal tulel 10 minutit.

Nüüd lisa röstitud kirsstomatid (sh ahjupannile koguenud tomatileem, basiilikulehed ja õli).

Sega supp korralikult läbi - see peaks olema paks, ühtlane pudrulaadne mass (vajadusel lisa veidi vett).

Võta pott tulelt, lisa 6-7 sl oliiviõli.

Jaota kaussidesse. Igale portsjonile peale kaunistuseks mõni katkirebitud basiilikuleht.

Retsept on Jamie Oliveri raamatust "Jamie's Italy". Pildi tegi BLONDIE.

LISA KOMMENTAAR

Blondie
postitatud 16.03.2010 21:10

Röstitud kirsstomatid teevad selle supi tõeliselt suurepäraseks maitseelamuseks :) Kuigi kirjeldus on pikk, pole seda sugugi keeruline valmistada.