Grillitud mõõkkala ürtidega

e. pesce spada alla griglia con la salsa di giovanna. Jamie Oliveri retsept. Sama retsepti järgi võib grillida ka tuunikalalõike.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 lõiku (sentimeetripaksust) mõõkkala või tuunikala või haikala

meresoola ja musta pipart

Ürdikaste:

1 sidrun

külmpressitud oliiviõli

meresoola ja musta pipart

3 kooritud küüslauguküünt

värske mündioks

värske puneoks

Valmistamine

Pigista sidrunimahl kaussi ning lisa kolm korda rohkem oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga, sega juurde õhukeselt viilutatud küüslauk ning hakitud münt ja pune.
Kuumuta grill- või praepann hästi kuumaks.

Maitsesta mõõkkala- või tuunilõigud soola ja pipraga. Aseta (grill)pannile ja prae umbes 1 minut mõlemalt poolt, kuni kala on kuldne. Nii jääb kala seest veidi roosakas (kui soovid küpsenumat kala, siis küpseta veidi kauem).

Aseta kala serveerimisnõudele ning tõsta lusikaga ürdikastet peale.

Retsept on Jamie Oliveri raamatust "Jamie's Italy"

LISA KOMMENTAAR