1 hani (3-4 kg)
7 väikest sibulõuna
2 sibulat
soola ja valget pipart
Kaste:3-4 dl praeleent
2 sl nisujahu
1 dl 10% rõõska koort
soola ja musta pipart
Loputa hani külma veega ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Hõõru seest soolaga.
Lõika õunad ja sibulad sektoriteks, pane hane kõhtu ja õmble see kinni või sulge puidust kokteiltikkudega. Puista hani üle valge pipraga ning pane ahjurestile, mille all on kõrgete äärtega vähese veega ahjupann.
Küpseta 200-kraadises ahjus 2,5-3 tundi või kuni praad on küps. Keera lindu iga 30 minuti tagant ja kasta küpsetusleemega.
Kuni hani on tund aega küpsenud, siis torka sellesse kahvliga mõned augud, et rasv saaks välja tilkuda.
Valmis praad kata hoolikalt fooliumiga ning hoia kuni serveerimiseni niimoodi soojas.
Kastme jaoks võta ahjupannilt 3-4 dl leent ja vala potti. (Kui pannileent nii palju pole, siis loputa ahjupann veega ja lisa seegi vedelik). Lisa koorega segatud jahu ja sega kaste hoolega läbi. Maitsesta soola-pipraga. Keeda mõni minut, kalla vajadusel läbi sõela ning maitsesta vajadusel uuesti. Kuumuta uuesti läbi.
Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Linnuliha" (Suitsu, Virkus, Kang)
Vanaema hanepraad
Serveeri hanepraadi koos kartulite ja hapukapsaga. või siis hautatud köögiviljade ja praeleemega.