Vanaema hanepraad

Serveeri hanepraadi koos kartulite ja hapukapsaga. või siis hautatud köögiviljade ja praeleemega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hani (3-4 kg)

7 väikest sibulõuna

2 sibulat

soola ja valget pipart

Kaste:

3-4 dl praeleent

2 sl nisujahu

1 dl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa hani külma veega ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Hõõru seest soolaga.

Lõika õunad ja sibulad sektoriteks, pane hane kõhtu ja õmble see kinni või sulge puidust kokteiltikkudega. Puista hani üle valge pipraga ning pane ahjurestile, mille all on kõrgete äärtega vähese veega ahjupann.

Küpseta 200-kraadises ahjus 2,5-3 tundi või kuni praad on küps. Keera lindu iga 30 minuti tagant ja kasta küpsetusleemega.

Kuni hani on tund aega küpsenud, siis torka sellesse kahvliga mõned augud, et rasv saaks välja tilkuda.

Valmis praad kata hoolikalt fooliumiga ning hoia kuni serveerimiseni niimoodi soojas.

Kastme jaoks võta ahjupannilt 3-4 dl leent ja vala potti. (Kui pannileent nii palju pole, siis loputa ahjupann veega ja lisa seegi vedelik). Lisa koorega segatud jahu ja sega kaste hoolega läbi. Maitsesta soola-pipraga. Keeda mõni minut, kalla vajadusel läbi sõela ning maitsesta vajadusel uuesti. Kuumuta uuesti läbi.

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Linnuliha" (Suitsu, Virkus, Kang)

LISA KOMMENTAAR