Tummiselt tomatine hernesupp

Tummine tomati-hernesupp maitseb eriti hea külmal talveõhtul.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 dl kuivatatud herneid

1 sibul

2 küüslauguküünt

oliiviõli

võid

jupp hakitud tšillikauna

1 tl kuivatatud basiilikut

1 tl sinepiseemneid

5 viilu chorizo vorsti

6 dl puljongit

1 pisem maguskartul e. bataat või paar tavalist kartulit (2 dl kuubikuid)

5 päikesekuivatatud tomatit

2 sl sidrunimahla

1 sl harissa pastat

värsket basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kuivatatud herned 24 tundi varem külma vette ligunema.

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli ning hauta sibul-küüslauk kuldseks.

Lisa tšilli, basiilik, sinepiseemned ja ribadeks lõigatud Chorizo. Sega läbi, siis lisa leotatud-kurnatud herned ja puljong. Maitsesta sidrunimahla ja harissaga. Hauta vähemalt 30 minutit.

Haki (magus)kartul kuubikuteks ja lõika tomatid ribadeks. Lisa poolpehmetele hernestele ning keeda suppi veel umbes 40 minutit.

Maitsesta supp soola, pipra ja värske maitserohelisega.

Serveeri hapukooresilmaga.

Retsept on mugandatud MARU kokaraamatust "Maru maitsev maailm: aasta helelillas köögis". Sõnastust kõvasti kohandatud, Maru kirjastiili jaoks vaata ikka originaalallikat.

Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 17.03.2009 10:59

Maitsev ,kergelt vürtsikas supp.