Pane kuivatatud herned 24 tundi varem külma vette ligunema.
Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli ning hauta sibul-küüslauk kuldseks.
Lisa tšilli, basiilik, sinepiseemned ja ribadeks lõigatud Chorizo. Sega läbi, siis lisa leotatud-kurnatud herned ja puljong. Maitsesta sidrunimahla ja harissaga. Hauta vähemalt 30 minutit.
Haki (magus)kartul kuubikuteks ja lõika tomatid ribadeks. Lisa poolpehmetele hernestele ning keeda suppi veel umbes 40 minutit.
Maitsesta supp soola, pipra ja värske maitserohelisega.
Serveeri hapukooresilmaga.
Retsept on mugandatud MARU kokaraamatust "Maru maitsev maailm: aasta helelillas köögis". Sõnastust kõvasti kohandatud, Maru kirjastiili jaoks vaata ikka originaalallikat.
Tummiselt tomatine hernesupp
Tummine tomati-hernesupp maitseb eriti hea külmal talveõhtul.