1 suur muna
250 g hapukoort
175 g suhkrut
225 g nisujahu
0.5 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
1 tl jahvatatud kardemoni
Hapukoorevõõp:125 g tuhksuhkrut
1 sl hapukoort
Klopi kausis muna, hapukoor ja suhkur vispliga ühtlaseks.
Lisa sõelutud jahu ja söögisooda, maitsesta soola ja kardemoniga. Sega tainas ühtlaseks, ent ära üle sega.
Kalla võitatud ja küpsetuspaberiga kaetud 20 cm koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni kook on läbi küpsenud (kontrolli küpsust tikuga).
Võta kook ahjust välja ja lase 10 minutit vormis jahtuda. Siis tõsta vormist välja ja lase metallrestil lõplikult jahtuda.
Hapukoorevõõba jaoks sega tuhksuhkur hapukoorega ühtlaseks (kui liiga paks on, siis lisa tilk-paar vett). Nirista jahtunud koogile.
Retsept on mugandatud iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's favourite food at home" (Cardamom Sour-cream Cake)
Kuna retsept tundus kuidagi kasin, lisasin maitsebuketi elavdamiseks 1 purustatud banaani ja paar spl kookoshelbeid, vaabana kasutasin sidrunivõiet. Igati mõnus teekõrvane oli. Lihtsuse ja kiire valmimise tõttu võtaks teinekordki ette.
Mul kipub teinekord hapukoor kappi seisma jääma, selline väike ja lihtne keeksike on suurepärane võimalus selle ärakasutamiseks.
Hapukoorekook kardemoniga
Kardemon annab sellele hapukoorevõõbaga kaetud koogile mõnusa lõhna, hapukoor hoiab koogi pehme ja värske. Mõnus ja lõhnav kook pärastlõunase teetassi kõrvale.