2 maguskartulit e. bataati (kokku u 1,5 kg)
2 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Lisaks:100 g karp noori spinatilehti või rukolat
150-200 g murendatud fetajuustu või pehmet kitsejuustu
1-2 peotäit päevalilleseemneid või piiniaseemneid või kõrvitsaseemneid
punast tšillit soovi korral
Salatikaste:2 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl veiniäädikat
1 tl Dijoni sinepit
soola ja musta pipart
Koori maguskartulid ja lõika 1 cm suurusteks tükkideks. Pane ahjupannile, nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja küpseta 220-kraadises ahjus 25-30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni maguskartulikuubikud on kenasti läbi küpsenud ja kohati pruunistunud. Võta ahjust välja.
Rösti seemned kuival pannil või ahjus kergelt kuldseks ning aromaatseks.
Sega kastmeained omavahel.
Tõsta serveerimisalusele spinatilehed või rukola, sinna peale röstitud maguskartulikuubikud ja murendatud fetajuust. Puista peale röstitud seemned. Nirista peale kaste, soovi korral puista peale ka värsket tšillit.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Huvitav!Meile meeldis.
Täitsa söödav isegi minusugusele võhikule, kes pole eriti harjunud ei bataadi ega eriliste maitsetega.
Tegime õhtusöögiks. Pere kommenteeris elamust igaüks erineva sõnaga - kummaline, huvitav, normaalne. Minu jaoks põnev vaheldus, kus korraga sees nii magusat kui soolast, mahlast kui krõmpsuvat. Üle ühe portsu ei kipuks sööma, aga see ülesöömise hirmuta mõnus vaheldus siiski :)
Maguskartuli ja fetajuustu salat
Salat maguskartuli e. bataadi ja fetajuustuga, mida saab mitmel moel täiendada. Viimase asemel võib kasutada ka kitsejuustu.