Maguskartuli ja fetajuustu salat

Salat maguskartuli e. bataadi ja fetajuustuga, mida saab mitmel moel täiendada. Viimase asemel võib kasutada ka kitsejuustu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

2 maguskartulit e. bataati (kokku u 1,5 kg)

2 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Lisaks:

100 g karp noori spinatilehti või rukolat

150-200 g murendatud fetajuustu või pehmet kitsejuustu

1-2 peotäit päevalilleseemneid või piiniaseemneid või kõrvitsaseemneid

punast tšillit soovi korral

Salatikaste:

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl veiniäädikat

1 tl Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori maguskartulid ja lõika 1 cm suurusteks tükkideks. Pane ahjupannile, nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja küpseta 220-kraadises ahjus 25-30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni maguskartulikuubikud on kenasti läbi küpsenud ja kohati pruunistunud. Võta ahjust välja. 

Rösti seemned kuival pannil või ahjus kergelt kuldseks ning aromaatseks. 

Sega kastmeained omavahel. 

Tõsta serveerimisalusele spinatilehed või rukola, sinna peale röstitud maguskartulikuubikud ja murendatud fetajuust. Puista peale röstitud seemned. Nirista peale kaste, soovi korral puista peale ka värsket tšillit.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 26.01.2010 22:10

Huvitav!Meile meeldis.

Pille
postitatud 16.04.2017 17:00

Zoozi saadetud foto:

Stella
postitatud 26.09.2013 20:17

Täitsa söödav isegi minusugusele võhikule, kes pole eriti harjunud ei bataadi ega eriliste maitsetega.

Elsa
postitatud 09.03.2015 21:37

Tegime õhtusöögiks. Pere kommenteeris elamust igaüks erineva sõnaga - kummaline, huvitav, normaalne. Minu jaoks põnev vaheldus, kus korraga sees nii magusat kui soolast, mahlast kui krõmpsuvat. Üle ühe portsu ei kipuks sööma, aga see ülesöömise hirmuta mõnus vaheldus siiski :)