Krõbedad rosmariini-juustuküpsised

Mõnusalt krõbedad juustuküpsised. Kui parmesani pole, kasuta tavalist juustu.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl nisujahu

0.5 tl soola

3 sl riivitud parmesani

1 sl hakitud värsket rosmariini

3 sl oliiviõli

4 sl e. 60 ml 35% rõõska koort

Valmistamine

Sega kõik ained omavahel kas käsitsi või köögikombainis. Tainas peab olema muretaina paksusega ja rullitav. Lisa vajadusel peotäis külma vett.

Rulli tainas küpsetuspaberile umbes 3 mm paksuselt. Tõmba noaga tainasse murdekohad - et oleks mugav pärast küpsetamist paraja suurusega küpsised murda.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, kuni suur plaadiküpsis on muutunud kuldpruuniks. Jahtunult murra küpsisteks. 

Retsepti ja foto saatis kasutaja Eva (vt ka Eva blogipostitust).

LISA KOMMENTAAR

Juc
postitatud 16.03.2009 12:25

Kiire ja maitsev täienduse suupistelaudadele. Hästi kiiresti valmivad ja kerge teha. Maitsvad pealekauba!

Tiina
postitatud 29.08.2020 16:48

Mul said kogused natuke suvalised ja vahukoore asemel kasutasin kohvikoort, vett oli ka vaja veidi lisaks panna. Rosmariini asemel kastutasin punet ja tüümiani. Väga mõnusad soolased küpsised.