Puhasta marjad, pese ja kuivata. Pane paksupõhjalisse teraspotti ja kuumuta tasakesi keemiseni.
Lisa suhkur ja kaneel, ise samal ajal segades. Keeda väikesel tulel 20-30 minutit, kuni lusikale katseks võetud moositilk hakkab tarretuma.
Eemalda keetes pidevalt vaht.
Vala moos steriliseeritud purkidesse.
Moos säilib külmkapis 1 kuu. Pikemaks säilitamiseks pane sügavkülma.
Retsept on 100 rooga sarja Sõstraraamatust. Pildi tegi KOKKAMAS95.
Mina pressisin moosi läbi sõela, kuna mulle ei meeldi, et nahad-seemned sees on. Maitse on päris põnev! Mulle tundub, et see võiks ahjus küpsetatud loomaliha juurde sobida. Kui ära proovin, annan teada kuidas oli.
Kuninglik sõstramoos muscovado suhkru ja kaneeliga
Punasesõstramoos koos muscovado suhkru ja kaneeliga on palju hõrgum, kui tavaline hapukas sõstramoos.