Kuninglik sõstramoos muscovado suhkru ja kaneeliga

Punasesõstramoos koos muscovado suhkru ja kaneeliga on palju hõrgum, kui tavaline hapukas sõstramoos.

Kogus
1.5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 l punaseid sõstraid

4 dl tumedat muscovado pruuni suhkrut

1 sl jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Puhasta marjad, pese ja kuivata. Pane paksupõhjalisse teraspotti ja kuumuta tasakesi keemiseni.
Lisa suhkur ja kaneel, ise samal ajal segades. Keeda väikesel tulel 20-30 minutit, kuni lusikale katseks võetud moositilk hakkab tarretuma.
Eemalda keetes pidevalt vaht.
Vala moos steriliseeritud purkidesse.

Moos säilib külmkapis 1 kuu. Pikemaks säilitamiseks pane sügavkülma.

Retsept on 100 rooga sarja Sõstraraamatust. Pildi tegi KOKKAMAS95.
LISA KOMMENTAAR

Kokkamas95
postitatud 16.08.2010 20:44

Muscovado suhkur ja kaneel annavad moosile huvitava maitse, aga moos tuleb selle suhkrukogusega liiga hapu.

Tserryful
postitatud 27.07.2011 17:18

Mina pressisin moosi läbi sõela, kuna mulle ei meeldi, et nahad-seemned sees on. Maitse on päris põnev! Mulle tundub, et see võiks ahjus küpsetatud loomaliha juurde sobida. Kui ära proovin, annan teada kuidas oli.

Kokkamas95
postitatud 03.08.2011 14:51

Hiljem maitsedes polnudki moos liiga hapu, just selline paras hapukas.

Piret
postitatud 26.08.2012 21:38

Hõõrusin samuti moosi läbi sõela.Värv ilus sügav tumepunane,ilmselt tänu tumedale muscovadole ja kaneelile.Maitse meeldib!