Ahjuroog suvikõrvitsa, kartuli ja kukeseentega

Kesksuvine köögiviljaroog.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 saledat rullkõrvitsat

10 keedetud väikest varajast kartulit

300 g kukeseeni

4 küüslauguküünt

6-8 lehte salveid

4-5 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Vali ahjuvorm, kuhu kõik komponendid just kenasti ära mahuvad - kui vorm on liiga väike, siis komponendid ei pruunistu kenasti; kui liiga suur, siis jäävad komponendid kuivaks. 

Lõika suvikõrvits viiludeks, poolita kartulid. Aseta suvikõrvits ja kartulid ahjupannile, lisa kukeseened. Piserda üle oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Võta pann ahjust välja, lisa katkisurutud küüslauk ja salveilehed. Küpseta veel 10 minutit.

Sega läbi ja serveri. 

Algidee on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök", aga muudetud kujul. 

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 15.09.2010 14:24

Ära ta söödi, panin küüslauku rohkem ja õli veidi vähem. Sellepärast ilmselt kuivaks jäigi. Aga ega seda liigses õlis ujuvat ka poleks tahtnud. Ei hakanud isegi pilti tegema ;(

zoozi
postitatud 15.09.2010 20:09

Ma ka tegin mõned nädalad tagasi seda rooga ja jäi samuti kuivaks.

Pille
postitatud 03.07.2016 22:08

Kirsike ja Zoozi, ma tegin ka nüüd, küll veidi muudetud kujul. Kuiv küll ei olnud, täitsa hea ja mahlakas.

Kaja Sakala
postitatud 09.08.2016 17:40

Lihtsalt ja kiirelt ja peaasi...maitsev!

Kirsike
postitatud 09.08.2017 20:58

Tegin nüüd, pea seitse aastat hiljem uuesti. Väikese variatsiooniga, lisasin ka valget paprikat. Kuiv küll ei jäänud, aga no ei olnud midagi erilist. Võib olla polnud ka see värske kartul, mis mul oli, kõige õnnestunum :( Kuigi ära ta söödi ja kukeseened nokiti ka välja.