2 saledat rullkõrvitsat
10 keedetud väikest varajast kartulit
300 g kukeseeni
6-8 lehte salveid
4-5 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Vali ahjuvorm, kuhu kõik komponendid just kenasti ära mahuvad - kui vorm on liiga väike, siis komponendid ei pruunistu kenasti; kui liiga suur, siis jäävad komponendid kuivaks.
Lõika suvikõrvits viiludeks, poolita kartulid. Aseta suvikõrvits ja kartulid ahjupannile, lisa kukeseened. Piserda üle oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Võta pann ahjust välja, lisa katkisurutud küüslauk ja salveilehed. Küpseta veel 10 minutit.
Sega läbi ja serveri.
Algidee on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök", aga muudetud kujul.
Ära ta söödi, panin küüslauku rohkem ja õli veidi vähem. Sellepärast ilmselt kuivaks jäigi. Aga ega seda liigses õlis ujuvat ka poleks tahtnud. Ei hakanud isegi pilti tegema ;(
Ma ka tegin mõned nädalad tagasi seda rooga ja jäi samuti kuivaks.
Kirsike ja Zoozi, ma tegin ka nüüd, küll veidi muudetud kujul. Kuiv küll ei olnud, täitsa hea ja mahlakas.
Lihtsalt ja kiirelt ja peaasi...maitsev!
Tegin nüüd, pea seitse aastat hiljem uuesti. Väikese variatsiooniga, lisasin ka valget paprikat. Kuiv küll ei jäänud, aga no ei olnud midagi erilist. Võib olla polnud ka see värske kartul, mis mul oli, kõige õnnestunum :( Kuigi ära ta söödi ja kukeseened nokiti ka välja.
Ahjuroog suvikõrvitsa, kartuli ja kukeseentega
Kesksuvine köögiviljaroog.