600 g kvaliteetset veise välisfileed
Marinaad:0.75 dl külmpressitud oliiviõli
2 sl värskeid tüümianilehti
0.5-1 sidruni mahl
soola ja musta pipart
Lõika lihaveise välisfilee 2,5 cm jämedusteks viiludeks. Suru käega veidi lamedamaks.
Samal ajal kuumuta grillpann hästi tuliseks.
Aseta veiselihalõigud kuumale pannile ja prae 3-4 minutit, Siis keera ringi ja prae ka teiselt poolt 3-4 minutit. Siis küpseta veel minuti aega mõlemalt poolt.
Samal ajal sega madalas laias kausis oliiviõli, tüümianilehed, sidrunimahl, õhukeselt viilutatud küüslauk, meresool ja must pipar.
Tõsta veiselihalõigud marinaadi sisse ja lase umbes 5 minutit seista. Siis keera ringi ja lase ka teisel küljel 5 minutit maitsestuda.
Võta liha marinaadist välja ja lõika hästi õhukesteks viiludeks (ca 5 mm).
Serveeri koos keedetud roheliste ubade või spargelkapsaga, lihalõikudele nirista veidi sidruni-tüümianimaitselist õlimarinaadi.
Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (Steak Slice with Lemon and Thyme)
Proovisin, aga vähendasin sidruni kogust, ja ikka tundus liiga hapu. Muidu mõnus, aga ma panin ka väikese sortsu sojakastet.
Jube korraliku liha isu oli ja kogematta sattusin selle retsepti peale. See oli väga hea ja mehele väga meeldis. Ta sõi ühe õhtusöögi ajal lausa 3 liha tükki ära. No nii meeldis talle. Mulle meeldis ka aga ise oleksin tahtnud tooremat liha.
Hästi mõnus ja parajalt vürtsikas liha tuli. Nami-nami raamatus on retseptis tüümiani asemele petersell sattunud.
Ma olen seda teinud nii tüümiani kui ka peterselliga, mõlemaga on mõnus! Raamatusse läks meelega peterselliversioon, mul oli nn gremolata-faas (gremolata (it.k.) = petersell+küüslauk+sidrun)
Pildil on RLK Master's Cut Beef Steak topside veiseliha ja tüümianiga variant.
Hõrgud veiselihalõigud sidruni ja tüümianiga
Et see roog õnnestuks, tuleks kasutada kindlasti lihaveise liha. Roa omapäraks on see, et esmalt veiseliha küpsetatakse grillpannil ja alles siis pannakse õlimarinaadi sisse maitsestuma.