Hõrgud veiselihalõigud sidruni ja tüümianiga

Et see roog õnnestuks, tuleks kasutada kindlasti lihaveise liha. Roa omapäraks on see, et esmalt veiseliha küpsetatakse grillpannil ja alles siis pannakse õlimarinaadi sisse maitsestuma.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kvaliteetset veise välisfileed

Marinaad:

0.75 dl külmpressitud oliiviõli

2 sl värskeid tüümianilehti

2 küüslauguküünt

0.5-1 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika lihaveise välisfilee 2,5 cm jämedusteks viiludeks. Suru käega veidi lamedamaks.

Samal ajal kuumuta grillpann hästi tuliseks.

Aseta veiselihalõigud kuumale pannile ja prae 3-4 minutit, Siis keera ringi ja prae ka teiselt poolt 3-4 minutit. Siis küpseta veel minuti aega mõlemalt poolt.

Samal ajal sega madalas laias kausis oliiviõli, tüümianilehed, sidrunimahl, õhukeselt viilutatud küüslauk, meresool ja must pipar.

Tõsta veiselihalõigud marinaadi sisse ja lase umbes 5 minutit seista. Siis keera ringi ja lase ka teisel küljel 5 minutit maitsestuda.

Võta liha marinaadist välja ja lõika hästi õhukesteks viiludeks (ca 5 mm).

Serveeri koos keedetud roheliste ubade või spargelkapsaga, lihalõikudele nirista veidi sidruni-tüümianimaitselist õlimarinaadi.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (Steak Slice with Lemon and Thyme)

LISA KOMMENTAAR

Trlp
postitatud 24.02.2009 18:12

Proovisin, aga vähendasin sidruni kogust, ja ikka tundus liiga hapu. Muidu mõnus, aga ma panin ka väikese sortsu sojakastet.

Uniquegirl
postitatud 27.03.2009 11:13

Jube korraliku liha isu oli ja kogematta sattusin selle retsepti peale. See oli väga hea ja mehele väga meeldis. Ta sõi ühe õhtusöögi ajal lausa 3 liha tükki ära. No nii meeldis talle. Mulle meeldis ka aga ise oleksin tahtnud tooremat liha.

akaatsia
postitatud 07.02.2012 14:53

Hästi mõnus ja parajalt vürtsikas liha tuli. Nami-nami raamatus on retseptis tüümiani asemele petersell sattunud.

Pille @ Nami-Nami
postitatud 07.02.2012 18:16

Ma olen seda teinud nii tüümiani kui ka peterselliga, mõlemaga on mõnus! Raamatusse läks meelega peterselliversioon, mul oli nn gremolata-faas (gremolata (it.k.) = petersell+küüslauk+sidrun)

Pille
postitatud 28.04.2020 09:17

Pildil on RLK Master's Cut Beef Steak topside veiseliha ja tüümianiga variant.