2-3 sl magedat võid
4-6 pirni
4 sl Marsala veini
2 sl (kuhjaga) mett
50 g kreeka pähkleid
200 g Gorgonzolat või muud kreemjat sinihallitusjuustu
Pese pirnid ja lõika kaheksaks sektoriks. Eemalda seemnekoda.
Kuumuta pannil või, lisa pirnid ja prae neid keskmisel kuumusel õrnalt segades 2-3 minutit, kuni pirnid servadest kergelt kuldseks muutuvad.
Vala pannile Marsala vein ja lisa mesi, sega uuesti kergelt läbi. Kuumuta veidi tugevamal kuumusel minut-paar, kuni pirnid on siirupised. Tõsta pirnid pannilt ära ja aseta serveerimisvaagnale.
Lisa pannile kreeka pähklid ning kuumuta paar minutit, kuni pähklid on Marsala-mee seguga ühtlaselt kaetud. Lisa samuti serveerimisvaagnale.
Aseta toasoe Gorgonzola vaagnale ja serveeri.
Proovi nt neid maitsvaid juustusid - Gorgonzola DOP (200 g) või Bontazola Gorgonzola (200 g), maaletooja Deline OÜ:
Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (Marsala Honey Pears with Gorgonzola). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Marsala-mee pirnid Gorgonzola juustuga
Magustoidu ja juustukäigu maitsev kooslus. Kasuta võimalikult kvaliteetset Gorgonzola-juustu. Pirnid peaksid olema küpsed, ent kõvad, et nad kuumutamisel laiali ei laguneks.