Marsala-mee pirnid Gorgonzola juustuga

Magustoidu ja juustukäigu maitsev kooslus. Kasuta võimalikult kvaliteetset Gorgonzola-juustu. Pirnid peaksid olema küpsed, ent kõvad, et nad kuumutamisel laiali ei laguneks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2-3 sl magedat võid

4-6 pirni

4 sl Marsala veini

2 sl (kuhjaga) mett

50 g kreeka pähkleid

200 g Gorgonzolat või muud kreemjat sinihallitusjuustu

Valmistamine

Pese pirnid ja lõika kaheksaks sektoriks. Eemalda seemnekoda.

Kuumuta pannil või, lisa pirnid ja prae neid keskmisel kuumusel õrnalt segades 2-3 minutit, kuni pirnid servadest kergelt kuldseks muutuvad.

Vala pannile Marsala vein ja lisa mesi, sega uuesti kergelt läbi. Kuumuta veidi tugevamal kuumusel minut-paar, kuni pirnid on siirupised. Tõsta pirnid pannilt ära ja aseta serveerimisvaagnale.

Lisa pannile kreeka pähklid ning kuumuta paar minutit, kuni pähklid on Marsala-mee seguga ühtlaselt kaetud. Lisa samuti serveerimisvaagnale.

Aseta toasoe Gorgonzola vaagnale ja serveeri.

Nami-Nami juustusoovitus:

Proovi nt neid maitsvaid juustusid - Gorgonzola DOP (200 g) või Bontazola Gorgonzola (200 g), maaletooja Deline OÜ:

Nipid ja soovitused:

Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (Marsala Honey Pears with Gorgonzola). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

 

LISA KOMMENTAAR