Maitsev leivasupp õuntega

Kergelt õunamaitseline leivasupp maitseb sarnaselt tavalisele leivasupile hästi piimaga. Siinsete kogustega tehes on esimesel päeval leivasupp üsna vedel. Järgmisel päeval on supp aga täpselt parajalt paks ja pehme. Võimaluse korral kasuta Ehtne Talutoit tunnusmärgiga Eesti väiketootjate tooteid, nt Kai Koduleivad rukkileiba.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l vett

4 suurt haput õuna

1 kaneelikoor

85 g suhkrut (1 dl)

400 g tumedat leiba

100 g rosinaid

Valmistamine

Koori õunad ja lõika kuubikuteks. 

Pudista suurde potti leib, lisa õunakuubikud, kaneel ja suhkur. Kalla peale vesi. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel, kuni õunakuubikud on pehmed ja leib pudiks keenud. Sega aeg-ajalt puulusikaga, et supp põhja ei keeks.

Lisa pestud rosinad ja keeda veel kümmekond minutit.

Serveeri jahtunult koos piimaga.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Ülle V @ Facebook
postitatud 18.10.2011 18:53

tegin kord lastele ,ise ei saanud maitstagi.

Kaare
postitatud 15.09.2015 13:49

Maitsev! Suhkrut panin maitse järgi.

Pille
postitatud 15.09.2015 21:30

Minu 2009. aastal tehtud pilt: :)

Rebane
postitatud 20.09.2015 21:37

Lemmik! :)

maie
postitatud 05.10.2016 14:36

See ju tuletab taas lapsepõlve meelde ise ei ole viimasel ajal teinud ema pani rosinate asemel pohli ja vahel ka mõne piparmündi lehe

Siiri Essenson
postitatud 08.11.2017 08:56

Sööks kohe mitu portsu.