Salveivõis praetud maks

Salveivõis võib praadida nii veise- kui ka vasikamaksa. Lisandiks pakutud õunad teevad sellest mõnusa sügisese õhtusöögi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g vasika- või veisemaksa

soola ja valget pipart

25 g võid

paar oksa värsket salveid

1 küüslauguküüs

veidi riivitud sidrunikoort

1.5 dl valget veini

Lisand:

3 viilutatud õuna

2 viilutatud sibulat

võid

veidi suhkrut ja soola

Valmistamine

Puhasta maks kelmetest ja lõika viiludeks. Maitsesta soola-pipraga ja lase hetk maitsestuda.

Kuumuta pannil või, prae selles esmalt õuna- ja sibularattad. Lisa veidi suhkrut (annab kaunima jume) ja maitsesta soolaga. Tõsta praetud õuna- ja sibularattad kõrvale.

Kuumuta pannil võis hakitud salvei, purustatud küüslauk ja veidi sidrunikoort. Lisa maksaviilud ning prae mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt umbes 2 minutit (kokku siis 4 minutit). Maks peaks jääma seest veidi roosakas. Kalla pannile valge vein, kuumuta keemiseni.

Tõsta sibula- ja õunarattad maksaviiludele ja serveeri.

Retsept on soome ajakirjast ANNA (2008). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 07.06.2009 19:20

Maksaroog oli selline tavaline, mitte paha, aga ei midagi erilist ka, rohkem ei tee.

Carpe diem
postitatud 09.02.2010 17:46

Meie pere arvamus on väga positiivne - nii mõnusat maksaretsepti polegi varem katsetanud! Omapoolne väike mugandus, et õuna-sibulakogust suurendasime ja sellega saime rohke sooja lisandi, juurde ainult veel roheline salat ja lihtsalt suurepärane kerge õhtusöök!