400 g vasika- või veisemaksa
soola ja valget pipart
25 g võid
paar oksa värsket salveid
veidi riivitud sidrunikoort
1.5 dl valget veini
Lisand:3 viilutatud õuna
2 viilutatud sibulat
veidi suhkrut ja soola
Puhasta maks kelmetest ja lõika viiludeks. Maitsesta soola-pipraga ja lase hetk maitsestuda.
Kuumuta pannil või, prae selles esmalt õuna- ja sibularattad. Lisa veidi suhkrut (annab kaunima jume) ja maitsesta soolaga. Tõsta praetud õuna- ja sibularattad kõrvale.
Kuumuta pannil võis hakitud salvei, purustatud küüslauk ja veidi sidrunikoort. Lisa maksaviilud ning prae mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt umbes 2 minutit (kokku siis 4 minutit). Maks peaks jääma seest veidi roosakas. Kalla pannile valge vein, kuumuta keemiseni.
Tõsta sibula- ja õunarattad maksaviiludele ja serveeri.
Retsept on soome ajakirjast ANNA (2008). Pildi tegi ZOOZI.
Maksaroog oli selline tavaline, mitte paha, aga ei midagi erilist ka, rohkem ei tee.
Meie pere arvamus on väga positiivne - nii mõnusat maksaretsepti polegi varem katsetanud! Omapoolne väike mugandus, et õuna-sibulakogust suurendasime ja sellega saime rohke sooja lisandi, juurde ainult veel roheline salat ja lihtsalt suurepärane kerge õhtusöök!
Salveivõis praetud maks
Salveivõis võib praadida nii veise- kui ka vasikamaksa. Lisandiks pakutud õunad teevad sellest mõnusa sügisese õhtusöögi.