Rukkijahupuder

Soolane rukkijahupuder on mõeldud kuumalt söömiseks; lisandiks või või praetud pekk ja rõõsk piim :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 dl rukkijahu

1 l vett ja

piima (või ainult vett)

soola

köömneid

Valmistamine

Sõelu rukkijahu ja sõrista soola ja köömnetega maitsestatud keevasse vette; klopi kogu aeg, et klompe ei tekiks. Kui jahu on paisunud, siis hauta tasasel tulel.

Piim sega juurde umbes poolel keetmisajal. Hauta 20-30 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta vett või laktoosivaba piima.
  • Veganliku versiooni jaoks kasuta vett. 

Retsept on Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite". Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 11.06.2010 11:37

Soola lisasin lõpus oma taldrikule sest sõime koos lapsega. Mulle kui suurele köömnesõbrale meeldis ja lapsel oli ka suu lahti koguaeg. :)

Pille
postitatud 04.10.2023 13:29

Itakene tegi sellise pildi: