Röstitud tallekarree

Ideaalne tallekarree jääb seest veidi roosa ja pealt mõnusalt kuldpruun. Maitsesta vastavalt oma soovile, arvestades 4 kondiga tükki sööja kohta. Ideaalis tahaks liha mõni tund marinaadis maitsestuda, aga saab ka kiiremini.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g lambaliha (tallekarreed)

kuivmarinaadisegu

praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta ahi 220-230 kraadi juurde.
Lõika karreed tükkideks, jättes 2 ribiluud tüki kohta (ja arvestades siis 2 lihatükki e. 4 ribiluud sööja kohta). Hõõru sisse meelepärase kuivmarinaadiga*.
Kuumuta ahjupann pliidil hästi tuliseks, siis lisa oliiviõli ja prae lihatükid ümberringi kaunilt kuldseks.
Tõsta ahju ning küpseta 220-230 kraadi juures 8-10 minutit, kuni liha on saavutanud Sinu jaoks sobiva küpsusastme.
Tõsta ahjust välja, kata vorm kergelt fooliumiga ja lase lihatükkidel 10-15 minutit "puhata".

* Mina kasutasin NOMU sarja African-kuivmarinaadisegu. Lihaks oli Eesti Mahe sarja lambatalle karree - hästi pehme ja maitsev liha oli, kuigi kallis.
LISA KOMMENTAAR