Edamame salat prosciutto singiga

Edamameks kutsuvad jaapanlased noori rohelisi sojaoakaunu. Siin retseptis läheb vaja puhastatud sojaube.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud värskeid edamame sojaube

2 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)

1 küüslauguküüs

1 sl 'light' sojakastet

2 sl maapähkliõli

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa külmutatud edamame sojaoad ning keeda 2 minutit, kuni oad on läbi kuumenenud. SIis nõruta, värskenda külma vee all (et peatada edasine küpsemine) ja pane kõrvale.

Lõika prosciutto sink tükkideks, prae need kuival pannil keskmisel kuumusel krõbedaks.

Serveerimiseks sega kausis edamame oad, krõbedad prosciutto-tükid, hakitud küüslauk, sojakaste ja maapähkliõli.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Delicious (February 2009, Edamame bean and prosciutto salad). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 11.08.2020 10:56

Mulle need oad maitsevad ja selline salat oli väga mõnus kõhutäis.