Ahjuroog kukeseente, salvei ja suitsujuustuga

Sel moel ahjus küpsetatud kukeseeni võib serveerida leival-saial-sepikul või lihtsalt ahjukartulitega nagu vana head kukeseenekastet.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kukeseeni

2 sl oliiviõli

3 küüslauguküünt

8-10 värsket salveilehte

sorts valget veini

2.5 dl 35% rõõska koort

50 g kaukaasia suitsutatud (patsikujulist) kitsejuustu või 100 g riivitud suitsujuustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta seened ja laota oliiviõliga piserdatud ahjuvormi. Lisa purustatud küüslauk ja salveilehed. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Siis lisa vormi sorts valget veini ja lase poolel sellest aurustuda.

Lisa rõõsk koor ja küpseta veel 5 minutit.

Võta vorm ahjust välja, lisa hakitud või riivitud suitsujuust. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.

Retsept on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök" (sari 100 rooga). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 03.07.2010 15:11

Maitses päris hea:)

Ilse
postitatud 18.07.2022 12:33

Väga maitsev vaheldus pannil valmistatud kukeseenekastmele.