Sel moel ahjus küpsetatud kukeseeni võib serveerida leival-saial-sepikul või lihtsalt ahjukartulitega nagu vana head kukeseenekastet.
500 g kukeseeni
2 sl oliiviõli
3 küüslauguküünt
8-10 värsket salveilehte
sorts valget veini
2.5 dl 35% rõõska koort
50 g kaukaasia suitsutatud (patsikujulist) kitsejuustu või 100 g riivitud suitsujuustu
soola ja musta pipart
Puhasta seened ja laota oliiviõliga piserdatud ahjuvormi. Lisa purustatud küüslauk ja salveilehed. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Siis lisa vormi sorts valget veini ja lase poolel sellest aurustuda.
Lisa rõõsk koor ja küpseta veel 5 minutit.
Võta vorm ahjust välja, lisa hakitud või riivitud suitsujuust. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri. Retsept on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök" (sari 100 rooga). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Maitses päris hea:)
Väga maitsev vaheldus pannil valmistatud kukeseenekastmele.
Ahjuroog kukeseente, salvei ja suitsujuustuga
Sel moel ahjus küpsetatud kukeseeni võib serveerida leival-saial-sepikul või lihtsalt ahjukartulitega nagu vana head kukeseenekastet.