Vokiroog veiselihast

Selle roa valmistamisel võib kasutada kauplustes müüdavaid veiselihastrooganovi jaoks mõeldud liharibasid.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl päevalilleõli

300 g ribadeks lõigatud veiseliha

väike spargelkapsapea

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

2-3 sl Thai-Choice austrikastet

vett

Serveerimiseks:

keedetud riisi või Thai-Choice nuudleid

Valmistamine

Lõika spargelkapsas õisikuteks (varreosa võid üsna pikaks jätta). Koori sibul ja küüslauk. Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks, küüslauk lõika viiludeks. 

Kuumuta vokkpann hästi tuliseks, lisa õli ja siis peenikesed veiseliharibad. Prae pidevalt segades 2-3 minutit, siis tõsta eraldi taldrikule.

Lisa pannile spargelkapsaõisikud ja veidi vett ning kuumuta, kuni kapsaõisikud on erkrohelised. Lisa nüüd pannile õhukeselt viilutatud sibul ja prae minuti aega. Siis lisa õhukeselt viilutatud küüslauk ja prae veel minut aega.

Lisa austrikaste ja pool klaasi vett. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni kaste on kokku keenud (= redutseerunud).

Lisa pannile praetud veiselihalõigud (koos taldrikule kogunenud lihamahlaga). Kuumuta kiiresti läbi ja serveeri kohe.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 12.02.2013 21:43

Ei olnud päris minu maitse. Oleks kõrvale tahtnud nuudleid või riis.

Pille
postitatud 28.09.2014 21:47

Liisi, aga eks need vokiroad ongi mõeldud riisi või nuudlitega söömiseks, nii et neid võis vabalt kõrvale pakkuda ;)

Mirjam
postitatud 20.06.2016 16:58

Panin austrikastet ja vett veidi rohkem ja segasin munanuudlid ka pannil kõigega kokku. Väga lihtne ja maitsev, läheb kindlasti kordamisele. Järgmine kord lisan hulka kindlasti šampinjonid, mis ma see kord külmkappi unustasin :)