Vindaloo karripasta

Vürtsikas karripasta populaarse Goa karrihautise vindaloo tegemiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

6 kuivatatud punast tšillikauna

1 sl kuivatatud koriandriseemneid

1 tl vürtsköömneid

1 tl musti sinepiseemneid

1 tl lambaläätse seemneid

1 tl musta pipart

1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

1 tl suhkrut

4 sl 7-10% äädikat

Valmistamine

Leota kuivatatud punased tšillikaunad soojas vees pehmeks.

Kuumuta kuival pannil koriandriseemned, vürtsköömned, mustad sinepiseemned ja musta pipra terad aromaatseks.

Peenesta nõrutatud leotatud tšillikaunad, röstitud vürtsid, jahvatatud kollajuur ja suhkur ühtlaseks (nt uhmris või vanas kohviveskis), siis sega juurde valge äädikas.

Nipid ja soovitused:

  • Vindaloo pasta säilib külmikus nädal aega.

Retsept on Könemanni raamatust Step-by-Step Indian Cooking (Vindaloo paste). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR