Õunakrõbedik

Mõnus sügishooaja dessert, kus purukate valmib vaid helvestest, eraldi jahu pole lisatud.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg magushapukaid õunu

veidi sidrunimahla

1 tl vanillisuhkrut või kaneeli või vanilliekstrakti

Purukate:

200 g kaerahelbeid või odrahelbeid

100 g tavalist suhkrut või fariinsuhkrut või pruuni suhkrut

0,5 tl jahvatatud kaneeli

0,25 tl soola

150 g võid

Vormi määrimiseks:

võid

Valmistamine

Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad ampsusuurusteks tükkideks. Piserda sidrunimahla ja vanilliga ning tõsta võitatud ahjuvormi.

Purukatte jaoks sega kaerahelbed, suhkur ja kaneel omavahel, siis näpi juurde külm või. Puista saadud purukate õuntele.

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit, kuni õunad on küpsed ja purukate kenasti krõbe ja kuldne.

Serveeri niisama või koos vanillijäätise või -kastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid, siis sobib magustoit ka neile, kes gluteeni vältima peavad.
  • Odrahelvestega variant jääb kuidagi eriti mõnus ja mahedamaitseline!
  • Kui kasutad suuri täistera-kaerahelbeid, siis meenutab kate tekstuurilt veidi isegi toskakatet. 

Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas "Pereköök", pildi tegi Hele-Mai Alamaa. 

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 10.09.2011 22:06

Lihtne argipäevaõhtune magustoit. Kuna me suured piimasööjad pole, siis tegin kõrvale vaniljekastme.

Pille
postitatud 23.09.2016 15:02

Vike saadetud foto:

Marjukas
postitatud 27.10.2017 11:26

Taaskord lihtne, kiire ja maitsev. Abikaasa suhtus skeptiliselt esialgu kuid pärast maitsemist kiitis heaks.Laps kiitis kaerahelbepuru. Purusse lisasin 50g fariinisuhkrut ning 50g valget suhkrut. Põhja panin lisaks õuntele ka ühe banaani.

Liina628
postitatud 27.07.2018 21:38

Maitsev!!!

Pille
postitatud 01.03.2024 18:12

Hele-Mai Alamaa tehtud pilt ajakirja Pere&Kodu retseptivihiku jaoks :)