1 kg magushapukaid õunu
veidi sidrunimahla
1 tl vanillisuhkrut või kaneeli või vanilliekstrakti
Purukate:200 g kaerahelbeid või odrahelbeid
100 g tavalist suhkrut või fariinsuhkrut või pruuni suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,25 tl soola
150 g võid
Vormi määrimiseks:Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad ampsusuurusteks tükkideks. Piserda sidrunimahla ja vanilliga ning tõsta võitatud ahjuvormi.
Purukatte jaoks sega kaerahelbed, suhkur ja kaneel omavahel, siis näpi juurde külm või. Puista saadud purukate õuntele.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit, kuni õunad on küpsed ja purukate kenasti krõbe ja kuldne.
Serveeri niisama või koos vanillijäätise või -kastmega.
Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas "Pereköök", pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Lihtne argipäevaõhtune magustoit. Kuna me suured piimasööjad pole, siis tegin kõrvale vaniljekastme.
Taaskord lihtne, kiire ja maitsev. Abikaasa suhtus skeptiliselt esialgu kuid pärast maitsemist kiitis heaks.Laps kiitis kaerahelbepuru. Purusse lisasin 50g fariinisuhkrut ning 50g valget suhkrut. Põhja panin lisaks õuntele ka ühe banaani.
Maitsev!!!
Hele-Mai Alamaa tehtud pilt ajakirja Pere&Kodu retseptivihiku jaoks :)
Õunakrõbedik
Mõnus sügishooaja dessert, kus purukate valmib vaid helvestest, eraldi jahu pole lisatud.