Õuna-apelsinimoos

Mõnusalt apelsinine, ent siiski õunamoosile omaselt mahe keedis.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

700 g õunu

300 g kooritud apelsini

250 g suhkrut

Valmistamine

Koori ja tükelda õunad. Eralda apelsinist viljaliha-sektorid. Pane viljad potti, lase keema tõusta.

Siis lisa suhkur ja keeda, kuni õunad hakkavad kuju kaotama. Soovi korral suru õunatükid püreeks. 

Puista podisevale moosile riivitud apelsinikoor.

Pane valmis moos purki.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (dets 2008, Lugejaretsept: Sandra Peterson). Pildi tegi Martiina.

 

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 15.09.2010 23:22

Meile väga maitses. :)

Aniitram
postitatud 23.08.2010 19:36

Minule väga maitses. Püreestasin keetmise lõpus ära, et tükke ei jääks. Mõnus.

Aniitram
postitatud 14.09.2015 10:27

Pilt ka:

zoozi
postitatud 26.08.2010 09:08

Mulle ka maitses:)

Frieda
postitatud 14.09.2010 21:48

Päris tore vaheldus tavalisele õunamoosile.

Merell
postitatud 28.08.2012 13:52

Lisasin ka kaneeli ja vanillsuhkrut ning moos tuli super luks!

Pille
postitatud 14.09.2015 10:30

Avastasin, et ma olen ka aastaid tagasi seda moosi teinud (2010. a. nimelt), leidsin pildi:

Martiina
postitatud 14.09.2015 11:14

Meie pere igaaastane moos. Maitseb väga!

Mairi
postitatud 19.10.2015 11:23

see on üks väga hea moos :)

Pettunud moosikeetja
postitatud 18.10.2016 20:32

Keetsin suurte ootustega ja pettusin, Minul jäi see moos väga mõru. Koorisin küll apelsinidelt võimalikult palju seda valget osa ära, aga ikka jäi mõru juba enne koorte sissepanekut. Loodan et jahtununa see mõru maitse ei ole nii domineeriv. Praegu soojalt tundub küll mahavisatud raha ja aeg.

Tziiki
postitatud 17.09.2018 09:28

Meil juba purgis :) Hea moos, ainult et praegu on väga keeruline häid apelsine leida.