Koori ja tükelda õunad. Eralda apelsinist viljaliha-sektorid. Pane viljad potti, lase keema tõusta.
Siis lisa suhkur ja keeda, kuni õunad hakkavad kuju kaotama. Soovi korral suru õunatükid püreeks.
Puista podisevale moosile riivitud apelsinikoor.
Pane valmis moos purki.
Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (dets 2008, Lugejaretsept: Sandra Peterson). Pildi tegi Martiina.
Meile väga maitses. :)
Minule väga maitses. Püreestasin keetmise lõpus ära, et tükke ei jääks. Mõnus.
Mulle ka maitses:)
Päris tore vaheldus tavalisele õunamoosile.
Lisasin ka kaneeli ja vanillsuhkrut ning moos tuli super luks!
Avastasin, et ma olen ka aastaid tagasi seda moosi teinud (2010. a. nimelt), leidsin pildi:
Meie pere igaaastane moos. Maitseb väga!
see on üks väga hea moos :)
Keetsin suurte ootustega ja pettusin, Minul jäi see moos väga mõru. Koorisin küll apelsinidelt võimalikult palju seda valget osa ära, aga ikka jäi mõru juba enne koorte sissepanekut. Loodan et jahtununa see mõru maitse ei ole nii domineeriv. Praegu soojalt tundub küll mahavisatud raha ja aeg.
Meil juba purgis :) Hea moos, ainult et praegu on väga keeruline häid apelsine leida.
Õuna-apelsinimoos
Mõnusalt apelsinine, ent siiski õunamoosile omaselt mahe keedis.