Salmoriglio

Salmoriglio on Sitsiiliast pärit tugevamaitseline marinaad/kaste. Sobib hästi kana ja lamba marineerimiseks, samuti kala või punase liha maitsestamiseks küpsetamise käigus. Samuti võid lisada lusikatäie või kaks juba küpsetatud kalale "kastmeks". Salmoriglio sobib hästi ka nt grillitud pommule või röstitud (suvi)kõrvitsale määrimiseks ja küpsetele tomatitele tilgutamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 tükeldatud küüslauguküünt

0.5 tl kvaliteetset meresoola

0.5 tl kuivatatud tšillihelbeid

kimp värsket punet või majoraani (ainult lehti)

2.25 dl külmpressitud oliiviõli (nt heledat puuviljalist Sitsiilia õli)

0.5 sidrunit

Valmistamine

Tambi küüslauk uhmris pastaks, siis lisa sool ja tambi, kuni saad ühtlase püree. Lisa tšilli ja majoraan või pune (viimane on traditsioonilisem), tambi paar korda, siis lisa vähehaaval juurde oliiviõli, kastet pidevalt segades.

Vahetult enne serveerimist maitsesta sidrunimahlaga.

Retsept on Skye Gyngelli raamatust "My favourite ingredients" (Salmoriglio)
 

LISA KOMMENTAAR