Kadakamarjadega soolatud forell või siig

Sel moel soolatud forell või siiakala sobib hästi pidulikuks eelroaks või kasvõi röstsaiale.

Proovi kuiva preemiumklassi Nordic Spirits Lab Gin'i. Selle põhjamaise džinni iseloomu loovad klassikalised džinni tootmisel kasutatavad ürdid ja vürtsid – kadakamari, sidrunikoor, koriandriseemned, angeelika juur; maitsenüansse lisab akvaviidi infusioon köömnetest, apteegitilli seemnetest ja angervaksast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g forelli- või siiafileed

2 sl meresoolahelbeid

2 sl kadakamarju

2 sl Nordic Spirits Lab Gin džinni

Valmistamine

Purusta kadakamarjad jämedaks puruks ja puista koos soolaga kalafileedele. Piserda peale džinni.

Keera kala toidukilesse ja aseta sobiva suurusega vormi, nahapind allpool. Pane vähemalt kaheks ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Serveerimiseks lõika kala õhukesteks viiludeks. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 28.05.2017 09:08

Mõnus mõrkjas-magus kadaka maitse, mulle meeldib :)