Üks kreeka populaarsemaid suppe on Soupa Avolemono. Tegemist on siis sidrunimaitselise kerge munasupiga. Supipõhjaks võib olla lambaliha-, kana- või kalapuljong. Siin on kanapuljongiga variant.
Pane riis või orzo* ja puljong suurde potti ning kuumuta tugeval tulel keemiseni. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 12 minutit, kuni orzo/riis on just pehme.
Klopi munad keskmise suurusega kausis kergelt vahule. Klopi juurde sidrunimahl.
Seejärel klopi peene nirena juurde kruusitäis kuuma puljongit.
Võta pott tulelt, klopi kuuma puljongi sisse muna-sidruni-puljongi isegu.
Maitsesta soolaga ja serveeri kohe. Valmis supile jahvata veskist musta pipart peale.
Nipid ja soovitused:
On oluline, et suppi pärast muna-sidruni segu lisamist uuesti keema ei lastaks, sest siis läheb munamass tükki.
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta riisi.
Garneeringuks võib musta pipra asemel kasutada valget pipart, Cayenne'i pipart, riivitud muskaatpähklit.
Garneeringuks võib kasutada ka ürte - nt salveid, münti, tilli või peterselli.
Soovi korral võib suppi toitvamaks teha, lisades puljongi kuumutamise alguses peenelt tükeldatud kanaliha või frikadelle.
Variatsioonid:
Orzo on riisikujuline pastatoode ('terad' on umbes piiniaseemnete suurused). Orzo või riisi asemel võib kasutada mõnda muud väikest pastatoodet - nt vermišellinuudleid (aga pea meeles, et vermišellid keevad pehmeks palju kiiremini, kui riis).
Retsept on Susana Hoffmani raamatust "The Olive and the Caper: Adventures in Greek Cooking"
Avgolemono supp
Üks kreeka populaarsemaid suppe on Soupa Avolemono. Tegemist on siis sidrunimaitselise kerge munasupiga. Supipõhjaks võib olla lambaliha-, kana- või kalapuljong. Siin on kanapuljongiga variant.