Pohla-karamellirullid

Jõuluhõngulised pärmitainasaiad, kus täidises on karamellikastet ja pohli ning kattes mandleid.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

2.5 dl piima

1 tl soola

1 dl suhkrut

1 pakk kuivpärmi

8 dl nisujahu

50 g margariini

Täidis:

1.5 dl karamellkastet

2 dl (külmutatud) pohli

Mandlikate:

100 g margariini

1 dl suhkrut

2 sl piima

2 sl nisujahu

2 dl hakitud mandlilaaste

Valmistamine

Sega sool ja suhkur käesooja piimaga. Sega kuivpärm jahuga, siis sõtku jahusegu vähehaaval piimasegu sisse. Viimasena lisa pehme rasvaine.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kahekordseks kerkida.
Kummuta kerkinud tainas jahusele töölauale. Jaota tainas kaheks, rulli kumbki 30x45 cm plaadiks. Määri neile esmalt karamellikastet, siis puista peale pohlad. Keera pikemast küljest alates rulli ning lõika kumbki umbes 9-10 jupiks.
Tõsta saadud rullid nt muffinivormidesse ja lase 20 minutit rätiku all kerkida.
Küpseta 225kraadise ahju keskosas 5 minutit.
Samal ajal sulata katte jaoks margariin potis, lisa suhkur, piim ja jahu. Kuumuta segades, kuni kate pakseneb Nüüd lisa hulka hakitud mandlilaastud.
Võta eelküpsetatud saiakesed ahjust välja ning kata mandliseguga. Küpseta veel 7 minutit, kuni saiakesed on pealt kuldsed.

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (12/2008, Puolukka-kinuskipullat). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 09.04.2010 19:51

Kasutasin Rainbow karamellikastet.Saiakesed olid väga maitsvad.Mehele paistis eriti meeldivat,käsi haaras aina järgmist:)