Küpsetuspaberis küpsetatud forellifilee

Kiiresti valmiv mahlane kalaroog. Retseptis võib kasutada nii forelli- kui ka lõhefileed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g nahata forelli või lõhefileed (lõika 8 viiluks)

4 keedetud kartulit õhukeste viiludena

1 ribadeks lõigatud paprika

1 apteegitillimugul õhukeste viiludena

2-3 sl murendatud sinihallitusjuustu

purustatud musta pipart

Valmistamine

Tõsta ahjuplaat 225kraadisesse ahju soojenema.
Lõika küpsetuspaberist neli suurt tükki ning tõsta töölauale. Aseta kartuliviilud ja paprikaribad küpsetuspaberitele (keskjoonest ühele poolele). Tõsta peale kalafileed ning maitsesta soola-pipraga. Tõsta peale õhukesed apteegitilliviilud ning murendatud sinihallitusjuust.
Keera teine küpsetuspaberipool peale ning voldi kenasti kinni.
Tõsta saadud küpsetuspaberipakid kuumale ahjuplaadile ning küpseta 225kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Tõsta igale sööjale ette küpsetuspaberis kala, lõike kääridega pealt lahti (ettevaatust auruga!) ja serveeri. Kõrvale sobib mõni krõbe nisuleib.

Retsept on mugandatud soome ajakirjast HyväTerveys KevytKokki (Syksy 2008)

LISA KOMMENTAAR