Gluteenivaba muretainas

See tainas sobib erinevate küpsetiste (sh väikesed ja suured lahtised pirukad) valmistamiseks. Ei sisalda gluteeniga jahu ega pähkleid. Vajadusel asenda või piimavaba margariiniga. NB! Tainas on üsna õrn, nii et hoia seda külmas ja rulli külmal tööpinnal.

Kogus
340 g
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g riisijahu

100 g peene jahvatusega maisijahu

0.5 tl soola

100 g külma võid või piimavaba margariini

1 tk keskmise suurusega muna

Valmistamine

Sõelu riisijahu, maisijahu ja sool suurde kaussi. Lisa kuubikuteks lõigatud külm või ning näpista tainas puruseks.
Sega juurde lahtiklopitud muna, sega läbi ja sõtku tainas ühtlaseks.
Keera tainas toidukilesse ning pane vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema (siis on tainas paremini rullitav).
Lahtirullimiseks võta kaks suurt toidukile tükki ja tee need kergelt riisijahuga kokku. Aseta tainas kahe toidukiletüki vahele ning rulli 3 cm paksuseks.

Retsept on briti ajakirjast Delicious (December 2008, Gluten-free and nut-free shortcrust pastry)
LISA KOMMENTAAR