Sidruniga kartulipuder

Sidruniga maitsestatud kartulipuder sobib hästi kalaroogade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartulit

keetmiseks vett ja soola

1-2 sidrunit

2 dl kuuma (rasvavaba) piima

Valmistamine

Pese sidrunid hoolega. Pressi sidrunitest mahl, riivi umbes 2 tl jagu sidrunikoore kollast osa.

Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna kartulid, püreesta ja klopi (elektrimikseriga) kohevaks. Klopi vähehaaval juurde kuum piim, siis sidrunimahl ja riivitud koor.

Serveeri nt tüümianiga ahvenafileede kõrvale.

Retsept on soome ajakirjast HyväTerveys KevytKokki (Syksy 2008, Sitruunamuusi). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 16.11.2010 01:01

Väga maitsev! Sidrunimahla panin küll alustuseks poole vähem ja sellest mulle piisas. Pakkusin seda küpsetatud kana kõrvale.