Vaarika-jõhvikakissell

Kissell sisaldab marjadest nii vaarikaid kui ka jõhvikaid, ent vastavalt soovile võid kissellipõhjaks valida kas vaarika- või jõhvikamahla. Hinnalt soodne.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl jõhvikamahla või vaarikamahla

0.25 tl jahvatatud nelki

2 sl suhkrut

2 sl kartulitärklist + 2 sl külma vett

1.5 dl jõhvikaid

1.5 dl vaarikaid

Valmistamine

Mõõda kaussi mahl, nelk ja suhkur ning kuumuta keemiseni.

Sega kartulitärklis külma veega. Nirista kuuma mahla sisse, kisselli pidevalt segades. Kuumuta, kuni kissell keema hakkab, siis tõsta pott kohe tulelt. Ära siis enam tugevasti sega, muidu muutub kissell "liimiseks".

Lisa marjad ja lase kissellil jahtuda. Jahtuva kisselli pinnale puista veidi suhkrut - see aitäb "kissellinaha" tekkimist vältida.

Retsept on soome ajakirjast Hyvä Terveys Kevyt Kokki (syksy 2008; Karpalo-vadelmakisseli). Pildi tegi EEKE.

LISA KOMMENTAAR