Lehttainarullid pohlamoosi ja verivorstiga

Lihtne jõuluküpsetis, mis on veidike magus ja veidike soolane. Sobib hästi pühadeaegsele suupistelauale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

pärmi-lehttainast (nt Härmavili)

pohlamoosi (nt Küllus)

kuivatatud majoraani

meelepärast verivorsti

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks. Määri pealt pohlamoosiga ning pudista ühtlaselt üle verivorstisisu või hakitud verivorstiga. Soovi korral puista peale veidi kuivatatud vorstirohtu ehk majoraani.

Keera tihedasti rulli (suupisterullide jaoks kasuta umbes 10-15 cm kõrgust lehttainaplaati, siis ei tule rullid nii laiad).

Lõika rull 2 cm paksusteks juppideks, tõsta need paberist muffinivormidesse ja seejärel ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.

Küpseta 225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kenasti kerkinud ja pealt kaunilt kuldsed.

Serveeri soojalt või jahtunult.

Nipid ja soovitused:

Retseptiidee on pärit Tallinna Teeninduskooli kokkade täiendkursustelt (Kaasaegne jõululaud, november 2008)

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 12.12.2008 10:47

ma surasin sisse veel pisut peekonit

Leila
postitatud 28.12.2009 11:19

Mina tegin neid ja tulid imehead. Kasutasin tavalist lehttainast. Kõik kiitsid ning ei arvanud, mis seal vahel on!

Berit
postitatud 27.12.2010 11:48

Väga maitsvad saiakesed! Rullisin tavalise lehttainga üsna õhukeseks ja panin nii moosi kui ka verivorsti ohtralt. Isegi külmalt ja järgmisel päeval imehead.

Maimu
postitatud 16.01.2012 10:50

they were so tasty, we forgot to get a photo of the finished product! Thanks for the recipe Pille!

Marit
postitatud 02.12.2012 17:53

Väga maitsvad, hea idee jõululauale. Teen kindlasti veel, lisasin ka peenikesi peekoniviile-sobis imehästi!

Kodukatt
postitatud 14.12.2013 22:11

Otsin retsepte jõululaupäeva brantšiks ja see retsept tundub ideaalne! Tekkis ainult üks pisike mõttekoht, et verivorst on enne ikka ju küpsetatud? Ja kas väga valmis või pooltoores? Igatahes läheb tegemiseks!

Pille
postitatud 17.12.2013 09:23

Kodukatt, verivorst on juba poest ostes kuumtöödeldud, nii et võid siia piruka sisse panna otse pakist. Kui Sul aga jõululaual mõni vorst üle jääb, võid ka neid kasutada. Vahet pole!

Hexy
postitatud 23.03.2014 22:54

Väga maitsev suupiste.

Kaili
postitatud 05.01.2015 10:55

Väga maitsvad

Helen
postitatud 26.02.2017 18:08

Väga mõnusad ampsud - natuke soolasust ja natuke hapukust, sobivad nii soojalt kui ka külmalt söömiseks. </br> 24. veebruari pidulauale olid ideaalsed!

Angela Mondschein
postitatud 12.11.2018 07:52

Huvitav-huvitav...

Hille Tiik
postitatud 24.12.2022 18:55

Väga äge!