Jõulune viinamarjakissell

Jõuluhõnguliseks teeb selle kisselli heleda alkoholivaba hõõgveini/glögi kasutamine.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l heledat (alkoholivaba) hõõgveini või glögi

4 sl kartulitärklist

200 g tumedaid viinamarju

Serveerimiseks:

2.5 dl vahustatavat vanillikastet

Valmistamine

Kalla glögijook potti, sega juurde kartulitärklis. Kuumuta pidevalt segades keemiseni - nii, kui kissell keeb, tõsta pott tulelt.
Lisa pestud, poolitatud ja seemnetest puhastatud viinamarjad.

Kalla kissell magustoidupokaalidesse või serveerimisnõusse, puista peale veidi suhkrut.

Serveerimiseks vahusta vanillikaste ning tõsta kissellile.

Nipid js soovitused:

  • Kui soovid heledat desserti, kasuta heledat glögijooki ja kuubikuteks lõigatud õunu/heledaid viinamarju.

Soome Valio retsept (Glögikiisseli ja vaniljavaahto). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 31.03.2011 21:44

Tegin ise hõõgveini Meira hõõgveinisegust ja põltsamaa õuna-mustsõstra nektarist. Sööjad ütlesid, et on maitsev, aga mitte midagi erilist.

Pille
postitatud 03.10.2019 21:03

Seakassi saadetud foto:

Kaare
postitatud 09.10.2019 08:46

Magus ja maitsev!