Viigimarjamoos juustu kõrvale

Kuivatatud viigimarjadest keedist sobib hästi juustulauale, ent ka röstisaiale.

Kogus
3 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g kuivatatud viigimarju

1 dl pirnimahla

1 vanillikaun

tükk kaneelikoort

0.75 dl vedelat mett või suhkrut

0.5 dl vett vajadusel

Valmistamine

Lõika viigimarjad neljaks, eemalda väga kõvad kohad. Pane koos pirnimahlaga potti. Lisa vanillikauna seemned, vanillikaun ja kaneelikoor ning mesi. Kata pott kaanega ning lase tasasel tulel umbes 20 minutit keeda. Sega aeg-ajalt.

Eemalda potist kaneelikoor ja vanillikaun ning püreesta moos saumikseriga. (Kui moos liiga paks tundub, siis lisa veidi vett ning kuumuta uuesti keemiseni).

Viigimarjamoos säilib külmkapis kuni 3 nädalat.

Loe veel:

Soome Valio retsept (Viikunahilloke juustotarjoiluun)

LISA KOMMENTAAR