Teevorst

Vasika- ja veiselihast suitsutatud keeduvorstiretsept vanast kokaraamatust.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pehmet vasikaliha

1 kg pehmet veiseliha

100 g rasvast peekonit või pekki

2-3 tl salpeetrit

4-6 dl vett

2 sl kartulitärklist

2-3 tl soola

0.5 tl peenestatud musta pipart

Valmistamine

Aja liha 2 korda läbi hakkmasina, lisa sool, pipar ja sega 10 minutit. Lisa veidihaaval vesi, kus sulatatud salpeeter sees. Sõtku tugevalt 15-20 minutit.
Lisa kuupideks lõigatud pekk, sega. Lase seista mõni tund.
Aja puhas sea- või veisesoolikas, mis lõigatud 25 cm pikaks, kõvasti täis, seo otsad kinni.
Suitsuta soojas suitsus 3 tundi, siis keeda veidi soolases vees tasakesi 20 minutit.
Jahuta külmas vees, riputa jahtuma.

Retsept on mugandatud järgmisest raamatust: E. SILD, Keedu- ja majapidamiskursuste juhataja "KEEDU- JA MAJAPIDAMISRAAMAT" Teine täiendatud trükk, Tartus, 1937
LISA KOMMENTAAR