Apelsini-sibulasalat sinepikastmega

Jõululauale sobiv puuviljane salat.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 apelsini

1,5 dl hakitud punast sibulat

Salatikaste:

0,5 dl õli

2-3 sl sinepit

1 dl kohvikoort või vahukoort

Valmistamine

Koori apelsin ja lõika viiludeks, haki või viiluta punasibul. Laota apelsin ja sibul kihiti salatikaussi.

Sega kastme jaoks õli, sinep* ja rõõsk koor omavahel (aga ära klopi!). Vala salatile.

Nipid ja soovitused:

  • Sinepit lisa täitsa maitse järgi - kuna sinepil ja sinepil on vahe, on täpset kogust raske öelda. 

Retsept on tugevasti mugandatud ajakirjast Kodukiri (Jõululeht 1995, Apelsini-sibulasalat). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR