Apteegitillisupp õrnsoolalõhega

Pidulikum eelroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 ümar apteegitillimugul

2 dl hakitud värskeid seeni - nt

kollakaid või lehter-kukeseeni või musti torbikseeni

1-2 sl oliiviõli

1-2 tomatit

300 g õhukeselt viilutatud mahedamat külmsuitsulõhet või õrnsoolalõhet

Leem:

8 dl kvaliteetset kalapuljongit

1 dl kuiva valget veini

0.5 tl safranit

Valmistamine

Lõika apteegitill aedviljakoorimisnoaga õhukesteks laastudeks. 

Valmista supileem. Maitsesta kalapuljong veiniga, lisa safran ja ja apteegitillilaastud. Keeda umbes 5 minutit, siis hoia supileent soojas.

Haki seened, prae neid väheses õlis 3-4 minutit. 

Lõika tomatid sektoriteks, eemalda seemned ja lõika viljaliha väikesteks tükkideks. 

Aseta õrnsoolalõheviilud, hakitud seened ja tomatikuubikud supitaldrikutesse.

Alles laual tõsta kuum apteegitillileem ja -laastud supitaldrikutesse. Õrnsoolalõhe küpseb kuumas leemes ja supp on söömiseks valmis.

Tee ise:

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (6/2008, Fenkoli-lohikeitto)

LISA KOMMENTAAR