Pidulikum eelroog.
1 ümar apteegitillimugul
2 dl hakitud värskeid seeni - nt
kollakaid või lehter-kukeseeni või musti torbikseeni
1-2 sl oliiviõli
1-2 tomatit
300 g õhukeselt viilutatud mahedamat külmsuitsulõhet või õrnsoolalõhet
8 dl kvaliteetset kalapuljongit
1 dl kuiva valget veini
0.5 tl safranit
Lõika apteegitill aedviljakoorimisnoaga õhukesteks laastudeks.
Valmista supileem. Maitsesta kalapuljong veiniga, lisa safran ja ja apteegitillilaastud. Keeda umbes 5 minutit, siis hoia supileent soojas.
Haki seened, prae neid väheses õlis 3-4 minutit.
Lõika tomatid sektoriteks, eemalda seemned ja lõika viljaliha väikesteks tükkideks.
Aseta õrnsoolalõheviilud, hakitud seened ja tomatikuubikud supitaldrikutesse.
Alles laual tõsta kuum apteegitillileem ja -laastud supitaldrikutesse. Õrnsoolalõhe küpseb kuumas leemes ja supp on söömiseks valmis.
Retsept on soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (6/2008, Fenkoli-lohikeitto)
Apteegitillisupp õrnsoolalõhega
Pidulikum eelroog.